Stavanger (TV 2 Sporten): Torsdag signerte Valon Berisha for Red Bull Salzburg. For lillebror Veton blir det merkelig å ikke lenger ha den ett år eldre storebroren ved sin side.

- Vi har jo vært sammen helt siden vi har små, spilt på samme lag i mange år og vært bestekompiser. Jeg kommer til å savne han masse, sier 18-åringen Valon når tv2.no møter han i Stavanger sentrum lørdag ettermiddag.

LES MER: Berisha-salget kan gi Viking 21 millioner kroner

Tre mål på fire kamper

Derfor blir det hyppige familiebesøk til Østerrike framover.

- Jeg kommer til å besøke han så ofte som mulig, det er det ingen tvil om.

Veton står med tre mål på de siste fire kampene, alle med storebror i rommet bak seg i den hengende spissrollen. Rent sportslig vil ikke savnet av storebror bety altfor mye, skal vi tro gutten med opphav i Kosovo.

LES MER: Valon Berisha er klar for kollektivlivet med Håvard Nielsen

- Det blir et savn å ikke ha han på trening og hjemme, men rent sportslig... Nææ, jeg skal jobbe like hardt og stå på. Nå har jeg endelig fått de sjansene jeg føler jeg har fortjent på spissplassen, så det er bare å kjøre på, sier en offensiv Berisha.

Se reportasje i videovinduet øverst fra da TV 2 Sporten tok temperaturen på livet i Stavanger sentrum dagen før lokaloppgjøret.

Klar til å gruse den lyseblå lillebror

I Stavanger er det duket for lokaloppgjør når Viking tar i mot Sandnes Ulf søndag. Samtidig er det Gladmatfestival i byen, sola skinner og Viking har stand i sentrum. Temperaturen i Rogaland er i ferd med å bli glohet dagen før dagen.

- Vi er hvert fall klare for å kline til og slå dem. Jeg satser på seier og kanskje et par mål, sier Berisha.

At optimismen er tilbake i Stavanger er det ingenting å si på, når tv2.no spør supportere om resultattips varierer det mellom 3-1 og 5-0 til storebror.

- Har spillerne dine hode på rett plass, Kjell Jonevret?

- Ja, det tror jeg. Vi er i en god stim, to strake seire og i fin utvikling. Det er verre med Sandnes Ulf, utsatt kamp forrige helg og ned på kvalikplass - det er aldri "kul", sier Viking-treneren.

At morgendagens gjester har store skadeproblemer tror ikke svensken at blir avgjørende.

- Vi skal spille hjemme, der skal vi aldri gi bort poeng, men jeg regner med at gutta ikke lar seg påvirke av at Sandnes mangler en del spillere. De stiller med elleve mann uansett, og ofte kan det være positivt å mangle noen, da kommer det andre inn, mener Jonevret.