Ingvild Snildal brøt sammen i gråt etter at hun røk ut i forsøksheatet i 100 meter butterfly i OL. (Foto: TV 2)
Ingvild Snildal brøt sammen i gråt etter at hun røk ut i forsøksheatet i 100 meter butterfly i OL. (Foto: TV 2)
Michael Phelps (Foto: EMMANUEL DUNAND/Afp)
Michael Phelps (Foto: EMMANUEL DUNAND/Afp)
bilde
bilde

Ingvild Snildal: – Det er den største skuffelsen i min karriere

Den norske svømmeren gikk ikke videre til semifinalen.

Under kvalifiseringen i 100 meter butterfly var det store forventninger til den norske svømmeren Ingvild Snildal. Hun klarte ikke å henge med i toppen, og endte dermed på en syvende plass.

Ingvild Snildal er svært skuffet etter øvelsen.

– Det er ikke godt nok
– Det er den største skuffelsen i min karriere. Jeg har så sykt mye mer inne. Jeg har svømt så mye bedre på trening. For to måneder siden svømte jeg 58.0, og da var jeg i hard trening. Det er ikke godt nok i det hele tatt, sier Snildal til TV 2 Sporten.

– Hva har skjedd. Er det skulderen, eller er det EM som har gjort deg utladet?

Nei, skulderen er fin. Jeg kjenner ikke noe til den. Det er nerver og det er OL. Det er et utrolig høyt nivå og man merker det er noe helt spesielt.

Les også: Alexander Kristoff med i brudd I OL-rittet

bilde
bilde

Snildal går dermed ikke videre til semifinalen. Tiden hennes var 59,01.

– Jeg holder ikke inn. Det koster for mye. Hadde jeg svømt en tidel raskere hadde jeg vært inne til semifinale, og da hadde jeg hadde hatt muligheter til å korrigere meg. 57 var noe jeg helt klart skulle ha svømt på.

– På tirsdag tok jeg norsk rekord på 200 butterfly under trening. Jeg er i god form. Det er bare så forbanna kjedelig. OL er hvert fjerde år og jeg hadde sykt lyst å svømme, sier Snildal.

Nordenstam fikk svarene hun trengte
Sara Nordenstams 15.-plass på 400 meter medley i OL lørdag betydde lite og ingenting. Hun brukte distansen til å teste formen foran 200 meter bryst onsdag.

Tiden 4.51,28 var ikke noe å skryte av. Kvalifiseringstiden hennes inn til mesterskapet var to sekunder bedre.

– Tiden var ikke det store, men det spiller heller ingen rolle. 400-meteren i dag var ikke det viktigste. Jeg hadde en bra brystdel, og det var også det som var meningen. Jeg skulle teste formen på bryst og følte at jeg fikk gjort akkurat det, sa Oslo-jenta med de svenske genene.

Phelps videre med den dårligste tiden
Michael Phelps er derimot videre til finale i 400 meter medley. Svømmeren vant sitt heat. Det spesielle er at Phelps gikk videre med den dårligste tiden av de åtte som klar til finalen.

Michael Phelps (Foto: EMMANUEL DUNAND/Afp)
Michael Phelps (Foto: EMMANUEL DUNAND/Afp)