Kamphelikoptre har bombardert et sentralt distrikt og stridsvogner er på vei inn i Aleppo, melder syriske aktivister. Den syriske hæren skal ha lansert motoffensiven mot opprørere i Syrias største by.

Soldater og helikoptre strømmer på

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som har base i London, strømmer regjeringssoldatene inn i den sørvestlige delen av byen.

– Helikoptre deltar i sammenstøtene ved inngangen til Salaheddine-distriktet og bombarderer det, sier gruppen i en uttalelse.

Les også: Syriske styrker drepte treåring på flukt inn i Jordan

Ifølge BBC hevder aktivister at også stridsvogner tar seg inn i byen.

Sammenstøt

SOHR-leder Rami Abdel Rahman forteller at det er kraftige sammenstøt i flere nabolag i Aleppo. Kampene skal være de verste som har funnet sted i løpet av det 16 måneder lange opprøret mot president Bashar al-Assad, ifølge gruppen.

– Du kan si at motangrepet har startet, sier han.

Russlands utenriksminister advarer mot det som er på trappene til å bli en tragedie.

– Vi prøver å overbevise regjeringen om at den skal gjøre den første gesten, sier Lavrov på en pressekonferanse i Moskva mens de syriske regimesoldatene strømmer inn i Aleppo, Syrias største by.

Les også: Mood: – Ble fryktelig glad i Syria

–Tragedie under oppseiling

– Men når den væpnede opposisjonen okkuperer byer som Aleppo, hvor enda en tragedie er under oppseiling, skjønner jeg at det ikke er realistisk at regjeringen aksepterer det, legger han til.

Den syriske hæren skal lørdag ha lansert sin motoffensiv i Aleppo, hvor «alle kampers mor» er ventet å utspille seg denne helgen.

– Hvordan kan vi, i en slik situasjon, håpe at regjeringen ganske enkelt sier: Greit, jeg tok feil. Kom igjen og fjern meg, endre regimet? spør den russiske ministeren.

Russland, som er det syriske regimets allierte, har tre ganger blokkert Syria-resolusjoner i FNs sikkerhetsråd. (©NTB)