unnilindell (Foto: Beate A. Tecza, © ps)
unnilindell (Foto: Beate A. Tecza, © ps)

Unni Lindell: – Jeg trodde jeg skulle dø

Forfatteren hadde svulst i magen.

Den suksesfulle forfatteren Unni Lindell har denne sommeren toppet bestselgerlisten med sin siste bok «Djevelkysset». Forrige sommer var ikke like bra for forfatteren.

– Det var en spesiell sommer. I fjor var jeg veldig syk. I juni i fjor gikk jeg til legen fordi jeg hadde hatt vondt i magen lenge. Ved ultralydundersøkelse ble det funnet en svulst på størrelse med en tennisball. Jeg var så sjokkert da jeg kom fra legekontoret at jeg ikke klarte å ta det på alvor, sier hun til VG idag.

Les også: Unni Lindell: – Det er for lite hat i samfunnet

Redd for å dø fra barnebarnet

Unni opplevde selv å miste sin egen mor i kreft da hun bare var 25 år. Samtidig som hun fikk sjokk-beskjeden om at hun hadde en svulst i magen, gikk hun og ektemannen Per Christian og ventet på at barnebarnet Theodor skulle bli født. Til avisen forteller hun at hennes store skrekk var at barnebarnet måtte oppleve det samme som hennes egne barn, det å vokse opp uten en mormor.

– Det var som om verden stoppet opp, usikkerheten medlte seg. Det er Unni og meg. Vi er så tette og nære, sier Unnis ektemann, Per Christian. De to har vært kjærester i 37 år.

Arrangerte en siste fest

Det tok nesten tre måneder før Unni ble opererert. Det ble noen tøffe uker for forfatteren, mens hun ventet på operasjonen. Hun visste fortsatt ikke om svulsten var godartet eller ondartet.

Unni og ektemannen inviterte til fest for 90 gjester. En fest Unni beskriver som noe hun trodde ville bli «den siste festen».

– Men det gikk bra?

– I begynnelsen av september kom beskjeden om at svulsten var godartet. Det var som å få livet i gave. Jeg var ganske lammet etter så mange uker i uvisshet, men da var det bare å hive seg rundt.

Les også: Unni Lindell om Utøya-tragedien: – Det er langt fra de villeste scenarier jeg har klart å koke sammen i krimbøkene mine