– Vi kan bekrefte at det har vært en dødsulykke like ved E18, ved Åby ikke langt fra Stokkebakken bensinstasjon i Bamble, sier operasjonsleder Gunnar Hansen ved Telemark politidistrikt til NTB.

Passasjeren omkom

Det var to personer i bilen, som kjørte av veien og traff en låve. Ifølge avisa Varden er den omkomne en 17-åring som var passasjer foran i bilen.

Den 18 år gamle bilføreren føreren ble sendt til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse.

Ifølge Ullevåll sykehus er tilstanden til sjåføren alvorlig, men stabil. Mannen er lagt i kunstig koma, opplyser operasjonsleder i Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Kan ha vært høy fart

Politiet fikk melding om ulykken i halv ett-tiden natt til lørdag. Det er for tidlig å si noe om årsaksforhold, men bilen kan ha holdt høy fart.

– Det er ting som tyder på at bilen har holdt høy fart. Men vi kan foreløpig ikke si noe om det har vært beruselse inne i bildet, eller om bilen var i mangelfull tilstand, sier operasjonsleder Erik Nordahl til Varden.

Vegvesenets ulykkesgruppe har vært på stedet og vil fortsette arbeidet lørdag. Lørdag morgen er politiet i ferd med å ta kontakt med pårørende.

(TV 2 / NTB)