For fire måneder siden flyktet Raman Ibrahim fra Syria, men i Libanon ble han pågrepet med ugyldige reisedokumenter og satt i fengsel.

– Dette er ikke en hyggelig situasjon vi har kommet opp i. Vi snakker om et barn på flukt, som har sittet to måneder i uverdige forhold i Libanon, sier Ramans svoger, Hamid Ibrahim, til TV 2 Nyhetene.

– Ja, dette er veldig vanskelig, fastslår også Ramans storesøter Rawan Ibrahim.

Les også: Flere titalls uvæpnede menn likvidert i Syria

Lav pris på menneskeliv

Ramans svoger og søster har bodd i Stavanger i over ti år. Nå frykter nå de at 17-åringen, som var med på å arrangere demonstrasjoner i Damaskus mot regimet, blir sendt tilbake til tortur. Helt siden opprøret mot regimet startet i fjor vår, har rundt 20.000 mennesker blitt drept – selv ikke barn blir spart.

– Vi frykter i grunnen for hans liv. Nå koster det ikke så mye å drepe et menneske i Syria. Blir han sendt tilbake, blir han med stor sannsynlighet likvidert, forteller Ibrahim.

Les også: Tyrkia sender styrker til grensen mot Syria

– Et barn på flukt

Ifølge familien måtte Raman rømme landet da andre venner oppga navnet hans under tøffe avhør. FNs høykommissær for flyktninger har vært i kontakt med Raman for å vurdere om han kan få status som overføringsflyktning.

– Han burde ha vært ute for lengst. Vi er helt på overtid, sier Andreas Høy Knudsen, leder i Støttegruppa for Kurdistan Syria, til TV 2.

– Han er et barn på flukt. Norske myndigheter har blitt gjort oppmerksom på han. FNs høykommissær for flyktninger er oppmerksom på han. Jeg synes det er en skandale, sier Knudsen.

Les også: Syria avviser Annans anklager om massakre

– Ingen gjør noe

I Stavanger stiller familien spørsmål rundt hvorfor ingen griper inn mot det som skjer i Syria.

– Det som overrasker meg er at i 2012 er verdenssamfunnet vitner til noen av historiens største massakre, uten at man gidder eller er villige til å gjøre noe, sier Ibrahim.

– Jeg håper han kommer til et land. Bare han kommer ut av fengsel, sier Rawan Ibrahim.

Vet du noe om saken eller har tips om andre saker? Ta kontakt med vår reporter Anja Tho Gunnersen her.