Norsk Tipping har etter at Oslo tingrett besluttet å varetektsfengsle daglig leder hos en av deres kommisjonærer, midlertidig stoppet samarbeidet med den aktuelle kommisjonæren.

Norsk Tipping sier de har forberedt seg på at de kunne komme til å bli forsøkt brukt i ulovlig spillvirksomhet.

– I utlandet vet vi at kampfiksing har vært et problem i mange år. Vi har måtte lage rutiner og har på en måte vært forberedt på at dette kunne dukke opp i Norge, sier Einar Busterud, direktør for kommunikasjon og strategi i Norsk Tipping til tv2.no.

– Det er beklagelig at det nå gjør det, men de skal i alle fall møte et forberedt Norsk Tipping, garanterer Busterud.

LES OGSÅ: Tippekommisjonær fengslet i to uker

– Gode rutiner

Busterud mener kontrollrutinene er så gode at det likevel er overraskende dersom kommisjonæren har forsøkt seg på å omgå beløpsgrensene, slik politiet antydet i går.

BAKGRUNN: Tippekommisjonær pågrepet i politirazzia

– Vi har kanskje verdens sikreste system for spilleridentifisering på det kortet her, putter inn her, det må du ha for å spille, vet hvem som har spilt, hvor og når, så det er lett å rulle opp i etterkant og overvåke underveis, sier han.

Ulovlig kortlån

Politiet mistenker at tippekommisjonæren har klart å omgå beløpsgrensene for spill.

LES OGSÅ: Liaskar: – De må ha brukt mange spillerkort

– Den kan omgås ved å låne andres kort, men det er like ulovlig som at jeg låner bort sertifikatet til deg eller du låner ditt til meg, sier Busterud.

Norsk Tipping vurderer nå å skjerpe kravene til identifikasjon av spillere.

– Hvis det er sånn at det er lånt andres kort, som er helt ulovlig, kan vi se på om vi må være enda nøyere på identifikasjon, som bilde for eksempel, sier Busterud.