Håvard Nielsen og Valon Berisha med sine nye drakter i Red Bull Salzburg. (Foto: RED BULL SALZBURG)
Håvard Nielsen og Valon Berisha med sine nye drakter i Red Bull Salzburg. (Foto: RED BULL SALZBURG)

Berisha er klar for kollektivlivet med Håvard Nielsen

Valon Berisha er storfornøyd med å bli proff. Viking er ikke like fornøyd med overgangssummene som har kommet ut om de to 19 år gamle landslagsspillerne.

Jåttåvågen (TV 2 Sporten): Valon Berisha er tilbake i Stavanger og trente fredag knallharde intervaller for seg selv på Vikings styrkerom, mens gamle lagkamerater trente utenfor i sprutregn.

- Det ble noen slappe dager nede i Østerrike, tre dager med bare spising, guiding og soving gjør ikke godt for formen, ler en åpenbart fornøyd proff.

- Blitt glad i wienerschnitzel allerede?

- Ja, det var god mat der nede, humrer Berisha.

Gleder seg til Salzburg-livet

19-åringen vil ikke kommentere innholdet i sin personlige kontrakt med Red Bull Salzburg, men etter flere dager med lange og harde forhandlinger er det god grunn til å tro at han vil tjene godt i den rike klubben.

LES OGSÅ: Ekspertene positive til salget av Berisha og Nielsen

- Jeg tror dette er et riktig karrièresteg for meg nå. Alt virker veldig bra og jeg fikk møtt alt fra trenerapparat til sportsdirektør, og til og med eieren av Red Bull, sier han.

- Fornøyd med den personlige kontrakten da?

- Ja, selvfølgelig, gliser Berisha.

- Hva tjener du?

- Hehe, nei det kan jeg dessverre ikke si.

LES OGSÅ: Bjørn Helge Riise på vei til Lillestrøm

I Salzburg flytter landslagsspilleren sammen med Håvard Nielsen.

- Vi kjenner hverandre godt fra landslaget, så det betyr veldig mye for trivselen. Hvis du trives der nede klarer du å prestere også. Vi skal helt sikkert bo sammen, så det blir bra, svarer han.

- Vi har fått signaler om at de vil hente oss for å forsterke laget, så vi håper på å få mye spilletid og at de satser på oss, følger han opp.

Drillo: - De må spille fast

Landslagssjef Egil Drillo Olsen sa fredag til TV 2 Sport at han gleder seg over overgangene til Nielsen og Berisha, men at det er essensielt at de ikke havner på benk eller tribune.

- Jeg har ikke fått snakket med Egil, men jeg føler at dette kan være med på å gjøre oss til bedre spillere og da vil det jo også gjøre landslaget bedre hvis vi får være med der, mener Berisha.

- Det er bedre spillere i Østerrike, så det vil utvikle oss individuelt. Men det er klart at spilletid er alfa omega, medgir han.

LES OGSÅ: Drillo om Huseklepp-returen: - Portsmouth var et feilskjær

Nå blir det avskjed med Viking-spillere og supportere på kampen mot Sandnes Ulf søndag.

- Det blir trist. Særlig nå som vi er i en god stim og samspillet med lillebror (Veton, red.anm.) fungerer så bra, sier Egersund-gutten.

- Totalramme på 21 millioner kroner

I går meldte TV 2 Sporten at Håvard Nielsen koster Red Bull Salzburg dobbelt så mye som Berisha; 11 kontra 22 millioner kroner.

Det likte Viking dårlig - fredag la de ut en melding om at kan tjene opp mot 21 millioner kroner på salget hvis 19-åringen lykkes i Østerrike. Det baserer seg på antall spilte kamper, Salzburgs suksess i Europa og landslagsrepresentasjon.

ORDKNAPP: Geir P. Solstad er ordknapp om overgangssummen for Berisha. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
ORDKNAPP: Geir P. Solstad er ordknapp om overgangssummen for Berisha. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

- Det kom veldig skjevt ut i går. Veldig skjevt, sier styreleder i Viking ASA, Geir P. Solstad.

Han så fredagens Viking-trening fra sidelinjen, men er ikke veldig interessert i å kommentere saken ytterligere overfor TV 2.

LES OGSÅ: Berisha-salget kan sikre Viking 21 millioner kroner

- Alt som har kommet frem av summer i denne saken er feil. Derfor snakket vi sammen i morges og var enige om at vi av hensyn til klubbens medlemmer og tilhengere måtte presisere de feilaktige oppslagene i media i går og i dagens aviser, sier Solstad.