At de Olympiske lekene engasjerer det ingen tvil om, og OL-feberen spres seg også over kongehusene rundt om i verden.

Bland annet har «God kveld Norge» tidligere skrevet om den britiske kongehustrioen, prins William, hertuginnen Catherine og prins Harry, som vil være tilstede under mer enn 25 av arrangementene under OL.

Les også: Her kan du møte på prins Harry, William og Kate under OL

– Stor opplevelse

Men også den danske kongefamilien har en representant som allerede har deltatt under OL.

Kronprins Fredrik av Danmark løp nemlig torsdag med den olympiske ilden i Notting Hill i London hvor flere tusener av publikummere hadde møtt opp for å få med seg begivenheten.

– Kronprins Frederik sitter i Den internasjonale olympiske komité og fikk derfor løpe et strekk med fakkelen, forteller kongehusekspert Kjell Arne Totland til «God kveld Norge»

Prinsen selv var tydelig også fornøyd med overleveringen av ilden.

– Det var en riktig stor opplevelse, sa kronprinsen til danske TV 2 etter at han hadde løpt sin etappe med ilden i om lag 360 meter fra Ladbroke Grove over Notting Hill Gate, før han så ga den videre ved Hillgate Street.

Se intervjuet med kronprins Frederik i videovinduet øverst i artikkelen.

isak

– Stemningen var deilig og festlig som forventet, og det å få være en del av den olympiske ånd betyr riktig mye for meg, sa kronprinsen.

Prinsen ga ilden videre til Dmitry Chernyshenk, som er formann fir den russiske organisasjonskomiteen, som skal avholde vinter-OL i Sochi i 2014.

Dette er ikke første gang den danske kronprinsen bærer OL-ilden. Kronprins Fredrik var mannen som bar ilden igjennom Københavns gater da den var på vei mot Norge og OL på Lillehammer i 1994.

Les også: Verdensmesteren viser fram datteren

Det norske kronprinsparet på plass i London

Totland forteller at den norske kongefamilien nå også er på plass i London for å ta del i de olympiske leker.

– I dag kom også vårt eget kronprinspar til London. Mette -Marit direkte fra USA. De skal på en stor mottakelse på Buckingham Palace senere i dag, sammen med kongelige fra hele verden – og sent i kveld drar de alle i samlet flokk til OL -stadion for åpningsseremonien kl. 2200, forteller Totland.

Det norske kronprinsparet skal også i løpet av lekene møte med de norske deltakerne og gi de støtte under flere arrangementer.

– I helgen skal kronprins Haakon og kronprinsessen besøke norske OL-deltakere i OL – leiren, og se dem i aksjon i ulike øvelser, sier han.

Les også:

Viser fram norsk design

Kongehuseksperten kan også avsløre at vårt eget kronprinspar kommer til å vise fram norske designerklær under OL.

– Vi får forresten etter planen se både kronprinsen og kronprinsessen i norsk design i London i helgen – når de sitter på VIP-tribunen i norske OL-antrekk fra Moods of Norway. Vi får jo håpe Haakon har husket å ta med seg konas klær fra Oslo da, sier han lattermildt.

Les også: – Kong Harald fortjener tittelen folkekonge i større grad enn hans far

britt

Forbi de britiske kongelige

Årets OL-ild har allerede vært igjennom over 1000 byer i Storbritannia før den nådde London.

I løpet av torsdagen ble den også båret forbi Buckingham Palace, hvor prins William, hertuginne Catherine og prins Harry tok imot den.

Se video fra mottakelsen på utsiden av Buckingham Palace her:

Les også: Nå bruker han lykkebuksa fra OL igjen!