Den kinesiske bonden Chen Guanming (57) må kunne sies og være over gjennomsnittet interessert i OL. Han har nemlig reist nærmere 60.000 kilometer på sykkel, eller nærmere bestemt en rickshaw, for å komme seg til London.

Målet med reisen skal ha vært «å spre den olympiske ånd». Nå håper han å få en billett til fredagens åpningssermoni i siste liten .

– Jeg har kommet for å få støtte og heie på mennesker fra hele verden som deltar i lekene, sier Guanming.

Flom og krig

Turen begynte i den kinesiske provinsen Jiangsu i april 2010 og har tatt ham gjennom hele 16 land. Guanming hevder han har vært gjennom alt fra flom og krigssoner til fjellpass og temperaturer ned mot 30 minus.

VIL SPRE DEN OLYMPISKE ÅND: Guanming sier han ønsket «å spre den olympiske ånd» på sin reise. (Foto: EBU)

Rickshawen hans er lastet med eiendeler og fylt med bilder av ham foran kjente landemerker som Eiffeltårnet i Paris og tvillingtårnene Petronas i Kuala Lumpur.

Han har i tillegg vært i Vietnam, Pakistan og Italia. De verste opplevelsene skal vært i flomrammede områder i Thailand og da han, ifølge ham selv, ble sittende værfast i iskalde temperaturer i Tyrkia.

Se video i toppen av saken

Vil til neste OL

Guanming ankom Storbritannia med ferge fra Frankrike 6. juli, men ferden hans stopper ikke her. Allerede om en måned eller to planlegger han og reise videre. Han ønsker da å ta seg med båt til USA eller Canada.

Derfra vil han videre til neste OL i Rio de Janeiro i 2016.

Støtte fra venner

I 2009 begynte han å ordne med visum til de forskjellige landene. De økonomiske utgiftene til turen har ha dekket ved hjelp av donasjoner fra venner og ulike grupper.

57-åringen forteller at han mot slutten av OL i Bejing i 2008 følte seg inspirert til å reise til London etter at media inviterte ham. Han hadde ikke billett, men lovte dem at han skulle komme seg dit.

Det gjorde han til slutt. På en Rickshaw.