Lederen for veldedighets - organisasjonen Ketab og Sunna hevder en jordansk soldat ble såret da han forsøkte å hjelpe flyktningene torsdag kveld, en påstand som blir avvist av Jordans informasjonsminister Samih Maayatah.

Prøvde å beskytte

– En gruppe syriske flyktninger ble beskutt mens de forsøkte å krysse grensen. Det førte til at et barn døde, sier han til nyhetsbyrået AFP.

LES OGSÅ: Mood: – Ble fryktelig glad i Syria

– De jordanske soldatene forsøkte å beskytte dem på vei over grensen da den syriske hæren åpnet ild. Den jordanske hæren reagerte og lot flyktningene krysse grensen, sier innenriksministeren.

Ifølge Ketab og Sunna-sjefen Zayed Hamad ble barnet skutt i halsen og foten.

DREPT: Her på grensen mellom Syria og Jordan ble det lille barnet drept. (Foto: AP photo/Mohammad Hannon)

– Han ble evakuert til sykehuset i Ramtha, men han var allerede død, sier Hamad.

Kampene i Syria er harde.

LES OGSÅ: Like mange skytevåpen i Norge som i heile Irak

Syriske regjeringsstyrker skjøt mot flere bydeler i Aleppo fra kamphelikoptre fredag, ifølge aktivister. Innbyggere flykter fra det kommende slaget.

Kamphelikoptre

Mens opprørerne hevder å kontrollere flere bydeler i Syrias største by Aleppo, har det syriske regimet varslet at opprørerne vil bli knust i en kraftig motoffensiv fredag og lørdag.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at hæren brukte kamphelikoptre sørvest i byen, i bydelene Salaheddin, Bustan al-Qasr, Sukari, al-Mashhad og al-Azamiya.

LES OGSÅ: Tyrkias statsminister: – Syrias ledelse går av snart

Det skal i tillegg ha vært kamper mellom opprørere og regjeringssoldater i den sentrale bydelen Jamiliya, som ligger rett ved Aleppos historiske gamleby.

Begge parter har de siste dagene sendt forsterkninger til slaget om Aleppo. Generalmajor Robert Mood, som har ledet FNs observatørstyrke i Syria, tror kampene nordvest i Syria kan komme til å vare over lang tid.

– Aleppo og området mellom Aleppo og den tyrkiske grensen er strategisk viktig for begge parter, sa Mood under en pressekonferanse i Oslo fredag.

LES OGSÅ: Obama med kraftig advarsel til Syria

(©NTB)