Håvard Nielsen og Valon Berisha med sine nye drakter i Red Bull Salzburg. (Foto: RED BULL SALZBURG)
Håvard Nielsen og Valon Berisha med sine nye drakter i Red Bull Salzburg. (Foto: RED BULL SALZBURG)

Berisha-salget kan sikre Viking 21 millioner kroner

Viking omtaler salget av Valon Berisha som en av klubbens største overganger noensinne.

Stavanger/Bergen (TV 2 Sporten): Valon Berisha signerte torsdag på en fireårskontrakt med østerrikske Red Bull Salzburg.

LES OGSÅ: Ekspertene positive til salget av Berisha og Nielsen

Red Bull Salzburg sikret seg samtidig underskriften til Håvard Nielsen fra Vålerenga.

Etter det TV 2 Sporten får opplyst ble Berisha solgt for 1,5 millioner euro (11 millioner norske kroner etter dagens kurs) og Nielsen for 3 millioner euro (22,1 millioner norske kroner).

– Bare ved et par andre tilfeller har et salg hatt en høyere samlet ramme enn de 21 millionene det er snakk om her

Totalramme på 21 mill. kroner
Men nå skriver Viking i en pressemelding at salget av Berisha kan sikre Stavanger-klubben ytterligere ti millioner kroner i inntekter.

– Bare ved et par andre tilfeller har et salg hatt en høyere samlet ramme enn de 21 millionene det er snakk om her, skriver Viking i en pressemelding.

Summen på 11 millioner kroner kan dermed stige betraktelig basert på hvor kamper Berisha spiller for klubben.

– Spilleroverganger mellom klubber inneholder nesten alltid en fast sum og en sum som betales ut i forhold til prestasjoner og resultater, målt i eksempelvis antall kamper, avansement i europacuper, landslagsrepresentasjon eller lignende. Det er også slik at partene i denne typen avtaler signerer på at detaljene er konfidensielle, opplyser Viking.

Les også: Berisha og Nielsen solgt til Red Bull Salzburg

631784

Les også: Demidov klar for Eintracht Frankfurt
Les også: Rekdal om Austin: – Ikke god nok for Leeds

Gleder seg over salget
Stavanger-klubben gleder seg stort over salget av Berisha, som de omtalter som «en av Vikings største overganger noensinne».

– Slik er det også med avtalen som er inngått mellom Viking og Red Bull Salzburg. Men Viking kan i alle fall, både offentlig og internt, glede seg over den totale rammen på 21 millioner kroner.

TV 2 Sporten var på Vikings trening i Jåttåvågen i formiddag. Der var også styreleder i Viking ASA, Geir P. Solstad.

– Totalrammen er som det står, 21 millioner. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere detaljer, men det er helt vanlige betingelser i en overgang.

Ordknapp Solstad
Han ville helst ikke kommentere meldingen klubben la ut på hjemmesidene i morgentimene, og nektet å la seg intervjue foran kamera. Likevel medga han at klubben var nødt til å komme med en uttalelse etter torsdagens oppslag om at Håvard Nielsen gikk til Red Bull Salzburg for dobbelt så mye som Valon Berisha.

– Vi snakket sammen i morges og var enige om at vi av hensyn til klubbens medlemmer og tilhengere måtte presisere de feilaktige oppslagene i media i går og i dagens aviser. Alt som er skrevet om summer er i grunn feil, sier Solstad.

– Derfor kontaktet vi Salzburg, som lot oss gå ut med totalrammen for avtalen.

– Så dere får 11 millioner nå og mer penger basert på antall kamper, suksess i Europa og lignende?

– Totalrammen er som det står, 21 millioner. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere detaljer, men det er helt vanlige betingelser i en overgang. Vi er veldig godt fornøyd med totalrammen i avtalen, som er en av de største klubben har gjort, sier styrelederen.

Vil ikke røpe hva Berisha-pengene skal brukes på
Solstad ønsker ikke å kommentere overgangssummen i Håvard Nielsen sin overgang.

Han er også hemmelighetsfull når tv2.no spør om pengene fra Berisha-salget vil brukt til å forsterke laget.

– Vi har en stor stall, med mange spillere på lønningslista. Kjell (Jonevret) har vært her i noen få uker, og nå skal vi ta en prat med ham om hva han ønsker og hans tanker om stallen, så tar vi det derfra. Men vi har jo et underskudd fra i fjor vi kan putte pengene inn i, så det er nok å bruke penger på, sier styrelederen.

Vil fortserke troppen
Kjell Jonevret er åpen for å forsterke stallen, men kommer ikke til å kreve å få inn en erstatter for en spiller som har vært sentral i de få kampene han har ledet laget.

– Kreve en erstatter kommer jeg nok ikke til å gjøre, vi har en veldig stor tropp og flere spillere kan gå inn i Valons posisjon. For eksempel André Danielsen, Vidar Nisja eller Johan Edmundsson, så vi får prøve oss litt fram, sier Jonevret.

– Men disse pengene gir oss jo et visst handlerom som vi ikke hadde, så om vi ikke henter en spiller nå, kanskje vi gjør det senere. Vi har jo også mulighet til å investere pengene i driften av klubben. Viking har hentet mange spillere de siste 5-10 årene, så at vi må selge en gang i blant er helt naturlig.

631781

Ønsker Valon lykke til
Svensken ønsker sin tidligere elev lykke til i Østerrike.

– Vi ønsker Valon lykke til, jeg tror det er en riktig overgang med tanke på det å komme nærmere det tøffe profflivet – med litt mer konkurranse blant spillerne på laget. Her i Norge har vi det ganske koselig, det blir tøffere i Salzburg, men jeg er usikker på om den østerrikske ligaen er så mye bedre enn den norske. Et par klubber er nok bedre, riktignok, tror treneren.