FLERE BARN: OL klare Heidi Løke avslører at hun ønsker seg flere barn i fremtiden.
FLERE BARN: OL klare Heidi Løke avslører at hun ønsker seg flere barn i fremtiden.

Heidi Løke:– Jeg ønsker meg flere barn

Håndballjentene om kjærester, familiesavn og morsrollen. Se video!

Landslaget er regjerende olympiske mestere på kvinnesiden, europamestere og verdensmestere. Det er ikke uten grunn at «årets lag» har fått Norges favorittstempel før OL-start.

I et eksklusivt intervju med «God Kveld Norge» forteller verdensmesterne om livet utenfor banen, morsrollen, og hvordan de holder kontakt med sine kjære på tur.

Les også:Amanda Kurtovic: – At noen sier man ikke har tid til kjæreste, er bare tull

– Viktig å holde kontakt

Det unge håndballtalentet Amanda Kurtovic (21) har spilt for både Larvik og Byåsen. I 2011 ble Kurtovic tatt ut i VM-troppen i Brasil, der laget ble verdensmestere.

OL-KLARE: Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland forteller at Skype er nødvendig for å holde kontakt med familien på reise.  (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
OL-KLARE: Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland forteller at Skype er nødvendig for å holde kontakt med familien på reise. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

– Mamma ringer meg hver dag, så det blir sikkert en omstilling. Vi var jo en måned i Brasil så der ble det Skype. Nettet var dårlig, så det ble minimalt med kontakt. Det er viktig å holde litt kontakt med familien og koble litt ut, så det blir mye av det nå under OL, forteller Amanda til God Kveld Norge.

Larvik-spilleren Linn Jørum Sulland (28) ble toppscorer under fjorårets VM i Brasil og har satset alt under OL-forberedelsene. Denne sommeren flyttet Sulland fra kjæresten, Petter Løken, for å fokusere på treningen. Sulland forteller at han nå skal reise til London for å heie på henne.

– Man har jo skype, men nå skal jo kjæresten og familien nedover alle mann så det blir ikke vanskelig i London, forteller en smilende Linn.

Les også:Håndball-Løke og Bøhn: – Larvik klarte ikke å skille oss

Hjemlengsel

Keeper Katrine Lunde Haraldsen (32) var én av håndballjentene som tok OL-gullet i Beijing i 2008. Til vanlig spiller hun for ungarske Györ Audi ETO KC og innrømmer at hun noen ganger lengter hjem til Norge.

– Hjemlengsel får jeg av og til. Litt ekstra som jeg har fått en nevø. Litt trist er det av og til, men da har man jo skype og telefon, forteller målvakten.

Les også:Håndballspiller Kristine Lunde-Borgersen: – Hadde lagt opp uten sønnen

MAMMA: Kristine Lunde-Borgersen er mor til lille Matheo (1). (Foto: YASUYOSHI CHIBA, © YC/ii)
MAMMA: Kristine Lunde-Borgersen er mor til lille Matheo (1). (Foto: YASUYOSHI CHIBA, © YC/ii)

Hektisk mammaliv

To av spillerne på landslaget kombinerer rollene som idrettsutøver og mamma. Både Kristine Lunde-Borgersen og Heidi Løke synes det er krevende, men absolutt mulig og verdt det.

– Jeg har en snill mann og familie rundt meg som har hjulpet veldig mye. Hadde det ikke vært for det, så hadde det nok vært veldig vanskelig. Det er hektisk, men vil man noe nok og får støtte så går det, sier Lunde-Borgersen som ble til mor til lille Matheo for ett år siden.

Ønsker seg flere barn

VMs beste strekspiller Heidi Løke (29) er mor til Alexander (5) og synes det er veldig gøy å ha en til mamma på laget.

UTVIDE FAMILIEN: Heidi Løke innrømmer at hun ønsker seg flere barn i fremtiden. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
UTVIDE FAMILIEN: Heidi Løke innrømmer at hun ønsker seg flere barn i fremtiden. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

– Det er koselig det, begge skal jo være der samtidig i OL nå. De lekte godt sammen på treningsleir i Algarve. Det er litt aldersforskjell, men det er bare koselig, sier Løke til God Kveld Norge.

Den tidligere Larvik-spilleren avslører også at hun kan tenke seg å utvide familien en gang i fremtiden.

– Jeg føler at jeg kom sent i gang håndballmessig. Jeg føler også at jeg har mange gode år igjen på håndballbanen, men jeg har lyst på flere barn, det har jeg, innrømmer Györ-spilleren.

Les også:Håndballstjerne ble mor for første gang

Forelsket

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (27) synes at Heidi og «Kikki», som håndballspillere og mødre, har satt gode eksempler for resten av jentene på laget.

– Jeg synes det er fantastisk og håper de fortsetter med slike gode løsninger. Både Heidi og Kikki har klart det kjempe fint. De er gode eksempler dersom noen av oss har lyst til å følge etter, sier Linn-Kristin til God Kveld Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Linn-Kristin-Riegelhuth-Ein
Linn-Kristin-Riegelhuth-Ein

Ser du for deg barn i fremtiden?

Jeg er ikke fremmed for det. Jeg har en flott mann og er kjempe forelsket. Jeg er veldig lykkelig, og en i gang i fremtiden er det veldig realistisk, innrømmer Linn-Kristin til God Kveld Norge.

Igår slo de norske håndballjentene Angola 34-25 i en treningskamp. Atter bevis på at laget er i storform før OL-start.

Lørdag kveld starter Norge OL med gruppespillkamp mot Frankrike.

Les også:Håndball-Linka gifter seg