Tromsø - Olimpia Ljubljana (19:00)

Se kampen direkte på tv2sumo.no.

Det er ikke bare sportslige grunner til at Tromsø ønsker å gå videre i Europaligaen.

Å spille i turneringer på kontinentet er ofte forbundet med lukrative TV-avtaler og heftige bonuser fra det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Det er likevel ikke hverdagen for Tromsø enda, selv om de spiller returoppgjøret i andre kvalifiseringsrunde til Europaligaen mot Olimpia Ljubljana torsdag kveld. Foreløbig holder utbetalingene fra UEFA bare til å dekke utgiftene som laget har til reiser og diverse.

Les også: Berisha og Nielsen solgt til Red Bull Salzburg

Godt utgangspunkt
Med 0-0 fra borteoppgjøret vil en hvilken som helst seier holde for å gå videre i turneringen.

Slår de det slovenske laget, venter Metalurg Donetsk i den tredje kvalifiseringsrunden der. Vinner «Gutan» også mot ukrainerne i neste runde blir det straks mer profitt, skriver Nordlys.

– Da kan vi også begynne å tjene penger på et eventuelt salg av tv-rettigheter. Så der ser vi en mulighet til å tjene en slump med penger, sier administrerende direktør i TIL, Stig Ove Sandnes til avisen.

I tillegg vil utbetalingene fra UEFA øke, og publikumsinteressen bli større.

Lanserte Europaliga-kolleksjon
Akkurat publikum har Tromsø prøvd å øke inntektene fra gjennom å lansere en egen Europaliga-kolleksjon allerede før laget er videre fra andre kvalifiseringsrunde.

Per Mathias Høgmo (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Skal Tromsø virkelig tjene penger må de komme gjennom begge kvalifiseringsrundene og en play off-runde, slik at de når gruppespillet. Da vil de tjene mellom 15 og 20 millioner bare i en engangssum, skriver Tromsø-avisen.

– Det hadde helt klart vært en drøm både sportslig og økonomisk å nå et gruppespill, sier Sandnes.

På Tromsøs hjemmesider lover trener Per-Mathias Høgmo at laget er godt forberedt før kampen.

– Det er dette vi har trent for i hele vinter, og denne uka blir det full fest på Alfheim, sier Høgmo og har Tippeliga-oppgjøret mot Rosenborg på søndag i bakhodet.