Håvard Nielsen og Valon Berisha med sine nye drakter i Red Bull Salzburg. (Foto: RED BULL SALZBURG)
Håvard Nielsen og Valon Berisha med sine nye drakter i Red Bull Salzburg. (Foto: RED BULL SALZBURG)

Berisha og Nielsen solgt til Red Bull Salzburg for totalt 33 mill.

Valon Berisha og Håvard Nielsen blir Red Bull Salzburg-spillere.

I en pressemelding på Red Bull Salzburgs hjemmesider opplyser klubben at både Valon Berisha (19) og Håvard Nielsen (19) har signert.

Eter det TV 2 Sporten får opplyst selges Berisha for 1,5 millioner euro (11 millioner norske kroner etter dagens kurs) og Nielsen for 3 millioner euro (22,1 millioner norske kroner).

– Jeg vil ikke kommentere tall, men vi er veldig fornøyd med prisen vi har fått for Håvard Nielsen. Vi var overhodet ikke i en situasjon der vi var nødt til å selge ham og hadde aldri gjort det dersom vi ikke fikk det vi anser som en riktig pris. Håvard var en spillerne i vårt langtidssprosjekt - og da skal det litt til for å selge ham, sier Håvard Lunde, leder for sportslig utvalg i VIF, til TV 2.

LES OGSÅ: Valon Berisha på vei til Østerrike

– Hva tenker du om at dere har fått dobbelt så mye for Håvard Nielsen som det Viking ser ut til å ha fått for Valon Berisha?

– Slike ting kan ikke vi som klubb forholde oss til. Slik er fotball. Det er forhandlinger og mange faktorer som spiller inn. Vi føler vi har fått en riktig pris for vår spiller. Det viktige her, er uansett at to av landets største talenter får prøve seg sammen i en stor klubb i Østerrike, sier Lunde.

– Vi er glade for at de to unge og meget lovende spillerne har signert for oss, til tross for mange tilbud fra andre europeiske klubber.

– FC Red Bull Salzburg henter to forsterkninger fra nord. Med Valon Berisha (Viking Stavanger) og Håvard Nielsen (Vålerenga Oslo) har to lovende spillere signert for oss, skriver klubben.

– Begge har lært tysk på skolen og det gjør det lettere for dem å tilpasse seg laget og omgivelsene, fortsetter klubben.

– Perfekt utstillingsvindu
Selv er Valon Berisha veldig fornøyd med klubbvalget.

– Det er et perfekt steg for min karriere akkurat nå, sier Berisha til tv2.no

– Her vil jeg ha enda bedre spillere rundt meg som igjen vil gjøre meg til en bedre spiller.

Stavanger-gutten tror han er bedre posisjonert nå for å komme lenger i karrieren.

– Klubben ligger midt i Europa og er et perfekt utstillingsvindu, sier midtbanespilleren som legger til at han har fått et veldig positivt inntrykk av klubben mens han har vært der.

– Hadde flere tilbud
Sportsdirektør Ralf Rangnick sier at både Berisha og Nielsen hadde tilbud fra en rekke andre europeiske klubber.

– Vi er glade for at de to unge og meget lovende spillerne har signert for oss, til tross for mange tilbud fra andre europeiske klubber. De passer godt inn i vår filosofi og vil med sine kvaliterer være en stor ressurs for oss, sier sportsdirektør Ralf Rangnick til klubben hjemmeside.

Trener Roger Schmidt er meget godt fornøyd med signeringene av de to ungguttene.

– Berisha og Nielsen er akkurat de spillerne denne klubben trenger. Når begge var tilgjengelige er vi glade for at de valgte oss. De passer veldig godt inn i vår ungdomsprofil, sier han på en pressekonferanse som ble overført direkte på klubben sine hjemmesider.

– Valon har et internasjonalt snitt over seg, og det samme kan sies om Håvard Nielsen. Det er veldig gode signeringer for oss, fortsetter han.

Valon Berisha får trøye nummer 14 i sin nye klubb, mens Håvard Nielsen har fått trøye nummer 16.

Håvard Nielsen (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Håvard Nielsen (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Leder for Vålerengas sportslige utvalgt, Håvard Lunde, sier at forhandlingene med Salzburg har gått raskt.

Han bekrefter at Nielsen nå er klar for Salzburg.

– Jeg skjønner at han har signert nå. Dette er noe som har kommet opp de siste dagene og forhandlingene har gått veldig raskt, sier han til TV 2 Sporten.

Viking bekrefter
Viking bekrefter samtidig at klubben har solgt Berisha til den østerrikske klubben.

– Vi vil rette en stor takk til Valon. Døren til Viking står alltid åpen for ham, sier styreleder Geir P. Solstad i Viking Fotball i pressemldingen.

Han fortsetter:

– Viking er veldig fornøyd med at denne overgangshandelen er gjennomført. Vi ønsker også Valon all mulig lykke i en ny klubb, og vil følge ham tett i tiden framover.

Overgangssummen for Berisha skal ligge på i overkant av 10 millioner kroner. Berisha har vært i Østerrike siden tirsdag for å forhandle om sin personlige kontrakt.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Valon Berisha. (Foto: Frode Olsen/)
Valon Berisha. (Foto: Frode Olsen/)

– Viel Glück, Valon
Vikings hovedtrener Kjell Jonevret rakk bare en måned sammen med Berisha.

Han ønsker unggutten lykke til i Salzburg og Østerrike.

- Viel Glück, Valon. Nå venter vi bare på at du skal komme tilbake til Stavanger og arrangere en proffmiddag slik vi har i Sverige, der du inviterer alle lagkameratene dine her i Viking og takker dem for tiden sammen og hva de har betydd for deg.

Valon var med på å vinne NM for gutter 16-lag i 2009. Året etter debuterte han i tippeligaen. I 2012 spilte han seg også til en landslagsplass. Og til tross for sin unge alder, midtbanespilleren er fortsatt bare 19 år, har han spilt 89 kamper for Viking. Den siste kom i borteseieren over Molde forrige helg.