«Allsang på grensen» sender denne torsdagen sending nummer 40 og med artister som Sirkus Eliassen, Marion Ravn, Rein Alexander og Alexandra Joner, ble det god stemning på Fredriksten Festning i Halden.

Over 8000 publikummere hadde møtt troppet opp, og når Sirkus Eliassen ba publikum opp til dans under fremføringen av låten «Æ vil bare dans», skapte de historie.

– Vi håper bare at publikum reiser seg og danser når vi spør om det, sa de to brødrene Magnus og Erik Eliassen litt småbekymret til «God kveld Norge» før de skulle gå på scenen.

Les også: Ferske tatoveringer, overraskende avbrytelser og «den nordiske Justin Bieber»!

– Sjeldent så høyt nivå

Men gruppa hadde ingen grunn til bekymring.

Publikum reiste seg, danset og sang for full hals og prosjektleder Bård Eriksen forteller til «God kveld Norge» at det hele var en perfekt markering på sending nummer 40.

– Gutta i «Sirkus Eliassen» rocka brakka skikkelig og skapte skikkelig stemning. Det er sjeldent vi har så høyt nivå som vi ser på denne sendingen. Det ble en stålende dag med perfekte bilder. Festningen badet i sol, lyden var glimrende og det ble en perfekt markering på sending nummer 40 av «Allsang på grensen»!, sier Eriksen fornøyd.

Programleder Katrine Moholt var også imponert over stemningen blant publikum da «Sirkus Eliasen» fikk alle til å reise seg og synge av full hals.

– Ja, det var rett og slett utrolig gøy! Det var veldig kult og de gutta der lager virkelig liv, de var kjempeflinke! sier Moholt.

Les også: Katrine viser gaver fra fansen, en artist glemte teksten og TNT's ekstranummer

Se intervjuet med gutta her:

Mål i karrieren

De to brødrene fra Bodø forteller at de lenge har gledet seg til å få opptre i familieprogrammet.

– Det er veldig artig. Vi har gledet oss siden vi fikk greie på at vi skulle være med så dette er stort for oss, sier Erik som er storfan av programmet.

– Det har vært et stort mål fra min side å få være med på dette, smiler han.

Og storebror Magnus kan skrive under på at Erik er tilhenger av «Allsangen».

– Han er helt gal etter det, ler han.

– Det har blitt sånn at vi må sette nye karrieremål for dette er stort!, sier Erik.

Men hva neste karrieremål blir vet ikke gutta.

– Nei jeg vet ikke, egentlig er det bare til å legge opp for dette har jeg gledet meg til. Når man er en del av «Allsang på grensen», da er man blitt en del av folket, sier Erik.

Les også: – Det er full pupp hele veien!

Sending nummer 40

Sendingen skrives inn i historiebøkene som sending nummer 40.

Programleder Katrine var storfornøyd med jubileet og kunne fortelle at det kun er henne og kapellmester Hans Aaseth som har vært til stede under alle 40 sendingene.

– Det er faktisk bare jeg og Hans som har vært på alle sendingene. Og det synes vi er veldig stas. Vi har vært veldig mange som har vært med igjennom alle seks årene, men som har hatt ferie nå og da. Men vi har aldri hatt ferie, så vi har vært her på alle 40 sendingene, sier en strålende fornøyd Moholt.

– Hvordan skal du feire det?

– Ja, hvordan skal det feires? Jeg tror jeg skal ta meg et stykke deilig melkesjokolade i bilen på vei hjem, ler programledere.

Les også: – Om Eric Saade kommer til å ta understellet til Tone Damli?!