Håvard Nielsen (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Håvard Nielsen (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Vålerenga bekrefter: – Håvard Nielsen kan bli solgt til Red Bull Salzburg

Vålerengas spisstalent nærmer seg Red Bull Salzburg, bekrefter agent Jim Solbakken og Vålerengas Håvard Lunde.

Valle/Bergen (TV 2 Sporten): Det er den østerrikske avisen Kurier som torsdag hevder at Håvard Nielsen mer eller mindre er klar for Red Bull Salzburg – sammen med Vikings Valon Berisha.

LES OGSÅ: Valon Berisha på vei til Østerrike

Red Bull Salzburg røk nylig ut i kvalifiseringen til Mesterligaen, og avisen hevder at det gjenstår kun formaliterer før de to norske ungguttene signerer for klubben.

Interessen for Berisha har vært kjent lenge. Han er på plass i Østerrike for å se på forholdene og signere sin kontrakt. Red Bull Salzburg betaler rundt 10 millioner kroner i overgangssum for unggutten.

– For meg så er det helt krise hvis han blir solgt. Og det er stikk i strid med alle signalene vi har fått. For det var at Håvard Nielsen skulle være i Vålerenga i mange år og utvikle seg her videre

Berisha snart klar
– Vi har forhandlet i to dager og kommer til å forhandle videre. Vi har imidlertid ikke kommet til enighet, men vi er i ferd med å nærme oss noe. Tro meg, det er snakk om lange og harde forhandlinger, så nå får vi bare se hva som skjer, sier agent Jim Solbakken til Aftenbladet.no.

Valon Berisha, som debuterte for Norges A-landslag mot Nord-Irland i februar, har denne sesongen spilt 16 kamper og foreløpig ikke scoret for Viking i Tippeligaen. Håvard Nielsen har spilt 14 kamper og scoret seks mål.

Vålerengas leder for sportlig utvalg, Håvard Lunde, bekrefter at Nielsen er på vei til en ny klubb.

– Jeg kan bekrefte at Håvard Nielsen er for å sjekke forholdene i en annen klubb, sier han til TV 2 Sportens etter torsdagens VIF-trening på Valle.

Etter det TV 2 Sporten erfarer nærmer Vålerenga og Red Bull Salzburg seg enighet om overgangssummen for Nielsen. En overgang kan bli fullført i løpet av dagen.

Nielsen har halvannet år igjen av sin kontrakt med Vålerenga.

Bekrefter opplysningene
Nielsens agent, Jim Solbakken, sier at «en overgang er nært forestående». Han bekrefter opplysningene i artikkelen til den østerrikske avisen Kurier.

– Det er veldig nært, bekrefter agenten overfor aftenposten.no.

Det foregår forhandlinger i dette øyeblikk, og en avklaring ventes i løpet av dagen.

TV 2 Sporten har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Nielsens agent Jim Solbakken.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Håvard Nielsen - Vålerenga (Foto: Schrøder,
  Tor Erik/NTB scanpix)
Håvard Nielsen - Vålerenga (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

– Krise hvis han blir solgt
Vålerengas supporterklubb Klanen synes det høres ut som en dårlig idé å selge Håvard Nielsen nå.

– For meg så er det helt krise hvis han blir solgt. Og det er stikk i strid med alle signalene vi har fått. For det var at Håvard Nielsen skulle være i Vålerenga i mange år og utvikle seg her videre. Han har jo selv sagt i intervjuer at han blir her, sier talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, til TV 2 Sporten.

Og:

– Han er jo knapt 18 år gammel. Vi får bare håpe at dette er et stunt fra agenten. Hva skal Håvard Nielsen drive på å rote nede i Salzburg for? Nei, dette høres forferdelig ut, sier han.

– Bli i Vålerenga!
Christian Kjellsen minner om at det finnes flere eksempler på unge norske spillere som har havnet på benken i utenlandske klubber.

– Derfor synes jeg at Håvard Nielsen skulle vært i Vålerenga i minst 2-3 år og blitt så god at han kunne gått til den klubben i utlandet han ville. Å selge ham nå høres ut som en usedvanlig dårlig idé, gjentar han.

Verken Håvard Nielsen eller hovedtrener Martin Andresen var tilstede på torsdagens Vålerenga-trening på Valle.