Siden 2000 har Norway Cup fått 7,8 millioner i støtte fra Norad. I år ville Norad stoppe støtten, skriver Vårt Land.

– Bistandsmidler skal brukes til å styrke samfunn i sør. For ungdomsgrupper i disse landene vil det ha mer langsiktige, positive og mindre risikofylte konsekvenser at vi styrker arrangement i hjemlandene deres, sier underdirektør i avdeling for sivilt samfunn i Norad, Guro Skancke.

LES OGSÅ: Norway Cup runder 40 år med rekord

Bækkelaget Sportsklub, som arrangerer turneringen, klaget vedtaket inn til Utenriksdepartementet. Bistandsminister Heikki Holmås (SV) ga dem medhold og gjorde om Norads vedtak.

– Det er klart at vi støtter fotballspillere fra fattige land. Derfor har jeg bedt Norad om å bidra, sa Holmås i en pressemelding.

– Den politiske ledelsen mener det er mulig å både støtte Norway Cup og regionale idrettsarrangement i sør. Det er grunnleggende positivt at lag fra sør deltar på cupper i nord, utdyper Unni Berge, politisk rådgiver i Utenriksdepartementet, til Vårt Land.

LES OGSÅ: Avslutter Norway Cup-samarbeid etter påstander om overgrep

Norway Cup er verdens største fotballturnering og har blitt arrangert hver sommer siden 1972. I årets turnering som starter på søndag deltar 1610 lag fra 56 land. Hvert år inviterer Norway Cup mellom 25 og 30 lag fra fattige områder i verden.