Sørum-mål da Helsingborg gikk trygt videre

Thomas Sørum scoret da Helsingborg vant 3-0 hjemme mot The New Saints og tok seg videre i til 3. runde i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Helsingborgs Thomas Sørum takles av Christopher Marriot på The New Saints i mesterligakvalikkampen mellom de to lagene. Helsingborg gikk videre med 3 0 sammenlagt. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)

Den tidligere Haugesund-spissen doblet ledelsen for svenskene etter 27 minutters spill på Olympia. Sørum fikk en enkel jobb med å plassere ballen i tomt mål. En New Saints-forsvarer mistet kontrollen og ga nordmannen en ren gavepakke.

Åge Hareides lag måtte ikke vente lenge på det befriende førstemålet. Med et godt hodestøt sørget Walid Atta for å gi vertene en drømmestart i det åttende minutt. Den svenske midtstopperen stanget ballen kontant i mål ved lengste stolpe.

Flere spillere hos The New Saints viste gode individuelle takter, men som lag maktet ikke gjestene å true Helsingborg før pause. Først midtveis i annen omgang kom waliserne mer inn i kampen, mye takket være lavt tempo og smånervøst spill av hjemmelaget.

Ett minutt før slutt sørget Alvaro Santos for 3-0. Brasilianeren satte ballen fint i nettmaskene, men det var først og fremst May Mahlangus forarbeid og monsterløp fra eget straffefelt som ble utslagsgivende.

Helsingborg skuffet med 0-0 borte mot waliserne forrige uke. Da var svenskene heldig som unngikk baklengsmål, men på eget gress hadde Hareides mannskap bedre kontroll. Sørum ble byttet ut til pause, mens Ardian Gashi spilte fra start og fikk 87 minutter for Helsingborg. (©NTB)