Marit Malm Frafjord (Foto: Skibstad, Kent/Scanpix)
Marit Malm Frafjord (Foto: Skibstad, Kent/Scanpix)

Storseier i generalprøven for håndballjentene

Mot Angola var Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde Borgersen tilbake etter skader.

Norge-Angola 34-25

Lørdag kveld åpner Norge OL med gruppespillkamp mot Frankrike. I dag foretok Thorir Hergeirssons jenter de siste justeringene i kamp da Angola ble slått med ti mål.

Strekspiller Marit Malm Frafjord og bakspiller Kristine Lunde Borgersen mistet oppkjøringsturneringen til OL med henholdsvis lårstrekk og akillesskade. Mot Angola var begge tilbake i kamp, skriver VG Nett. De to ble matchet forsiktig i treningskampen.

- Dette var deilig. Jeg var litt spent før kampen. Jeg hadde ikke hoppet på skudd på en stund. Dette gikk akkurat som det skulle. Det var perfekt, og jeg er lettet, sier Lunde-Borgersen til NTB.

Les også: Keeper-Katrine mangler gnisten før OL

Marit Malm Frafjord friskmelder seg etter kampen.

– Hvis det hadde vært et lenger opphold og mer alvorlig, synes jeg det hadde vært verre, men jeg har aldri følt OL var i fare. Jeg har aldri vært ute i tre landskamper, og det var kjedelig. Kanskje kunne jeg spilt de kampene, men da kunne jeg ha slått opp skaden, og da ville OL ha vært i fare, sa Frafjord.

Løke ble toppscorer
Norge ledet 18-10 til pause. Heidi Løke ble toppscorer med åtte mål.

Den franske treneren Olivier Krumbholz satt på tribunen og så angolanerne bli løpt fra og utspilt, skriver NTB. I gruppen til Norge spiller også Sverige, Danmark, Sør-Korea og Spania.

- Prestasjonsmessig var det midt på treet, resultatet er bra. Ser du bak tallene, så gjør vi en del som ikke holder mål, men vi har også noen strålende angrep, sier trener Thorir Heirgeirsson til VG Nett.

Håndballjentene tok OL-gull i Beijing i 2008 og regnes som en av de største favorittene i denne turneringen.