Follo trener Hans Erik Eriksen (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Follo trener Hans Erik Eriksen (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Follo-treneren anmeldes ikke, men må gjøre opp for seg

Regelbruddene er foreldet, men Hans-Erik Eriksen skal gjøre opp for seg på en alternativ måte, sier NFF.

Påtalenemnda i NFF har besluttet ikke å anmelde Follo trener Hans-Erik Eriksen for brudd på NFFs regelverk, melder forbundet i en pressemelding.

Eriksen har fortalt at han i perioden 2000 til 2005 mottok penger fra en gambler. Hensikten var å påvirke resultater i fotballkamper.

Med henvisning til foreldelsesbestemmelsen i NFFs lov § 11-10(5 år) er det mye som tyder på at eventuelle regelbrudd, under enhver omstendighet, vil være foreldet. Denne saken blir etter dette ikke å forfølge ytterligere, heter det i pressemeldingen.

Politiet etterforsker også saken og skal komme til sine egne konklusjoner om saken er straffbar eller foreldet.

Les også: Politiet etterforsker Follo-treneren

Knut Fure, leder av påtalenemnda, sier at saken kan endre seg om det kommer frem nye opplysninger på et seinere tidspunkt. Generalsekretær Kjetil Siem i NFF tar avgjørelsen til etterretning.

I pressemeldingen står det også at Eriksen er lettet over konklusjonen. Han skal også være glad for et initiativ fra NFF, der målet er å finne en alternativ måte for ham å gjøre opp for seg på.

Les også: Follo-treneren fikk opp mot 20 000 kroner per kamptips

NFFs informasjonssjef Svein Graff sier til tv2.no at det er for tidlig å si hva den alternative måten vil være. Det skal diskuteres internt i NFF når ferien er over.

- Han skal gjøre opp for seg på en eller annen måte. Han må tilbakeføre til norsk fotball de midlene han har fått, sier Kjetil Siem til tv2.no.

Hans-Erik Eriksen, som har fortalt at han fikk mellom 10 000 og 20 000 kroner for hvert kamptips, ønsker ikke å uttale seg til TV 2 om saken på det nåværende tidspunkt.