SCORET: Gareth Bale. (Foto: Ric Tapia/Afp)
SCORET: Gareth Bale. (Foto: Ric Tapia/Afp)

Bale får Lineker-refs etter OL-nei

Gareth Bale sa nei til OL-fotball for Storbritannia på grunn av skade. I natt scoret han for Tottenham i treningskamp mot LA Galaxy.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Stuart Pearce ønsket å ha med Wales sin landslagsstjerne Gareth Bale i Storbritannias 18-mannstropp til OL-fotballen i London.

Men Gareth Bale takket nei til OL-fotball og oppga en lei skade som grunn.

– Gareth Bale trakk seg fra OL på grunn av skade, men spilte for Spurs i natt. Han har kastet i fra seg en sjanse han får kun én gang i livet

I natt scoret imidlertid en åpenbart skadefri Bale Tottenhams mål i treningskampen mot LA Galaxy, som endte 1-1. Han ble byttet ut etter 74 minutters spill.

Refses av Lineker
Det får Tottenham-legenden Gary Lineker til å reagere.

– Gareth Bale trakk seg fra OL på grunn av skade, men spilte for Spurs i natt. Han har kastet i fra seg en sjanse han får kun én gang i livet, skriver Lineker på sin offisielle Twitter-konto.

Tottenhams nye manager André Villas-Boas forsvarer imidlertid bruken av Bale i treningskampen.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

HYLLET KOMPANY: Gary Lineker svarte Vincent Kompany på Twitter. (Foto: Martial Trezzini/Ap)
HYLLET KOMPANY: Gary Lineker svarte Vincent Kompany på Twitter. (Foto: Martial Trezzini/Ap)

– Samtidig så vet vi jo at OL-turneringen i fotball ikke er i nærheten av å ha samme status som EM og VM.

Forsvarer avgjørelsen
– Gareth har en enorm fysikk, og han var i stand til spille kampen. Vi lot ham spille i flere minutter enn planlagt fordi han trenger kamptrening før sesongstarten, forklarer Villas-Boas overfor BBC.

Spurs' neste treningskamp på sin USA-turné er møtet med Liverpool i Baltimore førstkommende lørdag.

TV 2 Sportens kommentar Asbjørn Myhre går langt i å støtte Lineker i kritikken mot Bale.

– At Bale spiller for Tottenham, når han ikke skal spille OL på grunn av det som skal være en skade, har skapt overskrifter i England. Og det er jo litt merkelig at han ikke vil til OL. Samtidig så vet vi jo at OL-turneringen i fotball ikke er i nærheten av å ha samme status som EM og VM. Men for en waliser er det ikke ofte du får sjansen til å spille i et mesterskap, oppsummerer Myhre.

Kan bli utestengt - men bare under OL
Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) advarte derfor onsdag om at Bale kan bli utestengt fra å spille for Spurs så lenge sommerlekene i London pågår. Det forutsetter imidlertid at Englands fotballforbund (FA) leverer inn en anmeldelse.

– Om en klubb ikke lar en spiller få delta, så kan det berørte forbundet komme med en klage til FIFA. Da kan vi få utestengt spilleren under OL, opplyser FIFA-president Sepp Blatter.

I den perioden har Tottenham kun treningskamper.

Verken FA, Den britiske olympiske komité (BOA) eller Storbritannias landslagssjef Stuart Pearce har foreløpig kommentert Bales kamp for Tottenham mot L.A. Galaxy.

(©TV 2 Sporten/NTB)