Det som skulle bli en ferietur til Hellas med mamma og pappa utviklet seg istedet til et mareritt for en to år gammel jente fra Katowice i Polen.

Da familien skulle sjekke inn på flyplassen oppdaget flyselskapet at datterens pass hadde gått ut på dato 25. mai i år.

Foreldrene besluttet å etterlatte to-åringen på flyplassen, borde flyet uten henne og ringe hennes bestemor for at hun skulle komme til flyplassen og plukke henne opp.

– Vi fikk beskjed om at en jente på flyplassen var hysterisk da moren dro fra henne. Da vi gikk for å undersøke, viste det seg at jenta alene igjen på flyplassen oppløst i tårer, sier Rafal Biczysko fra politiet i Katowice til den polske TV-stasjonen TVN.

Vurderer omsorgssvikt

Politiet ser svært alvorlig på at foreldrene etterlot den lille jenta på flyplassen.

Selv om bestemoren etter hvert kom til flyplassen for å hente to-åringen vurderer politiet å anmelde foreldrene for omsorgssvikt.

– Bestemoren var helt ukjent for de ansatte på flyplassen. Hvem som helst kunne ha kommet og tatt toåringen med. Det var svært farlig for henne, sier Marek Wronczynski i det polske politiet.

Ikke for forlatte barn

Talsmann Cezary Orzech fra flyplassen i Katowice sier de aldri har hatt en lignende episode.

– Vi har steder for å oppbevare bortkommet bagasje, ikke forlatte barn, sier han.

– Å etterlate et lite barn på den måten er helt galt. Jeg har tre barn selv, og kunne aldri gjort noe slikt, sier Wronczynski.

Nå venter en innkalling til politiet når foreldrene kommer hjem fra sin to uker lange ferie.