I fjor sommer la trønderbandet D.D.E. ut på en turne hvor de reiste Norge på kryss og tvers. Turneen er blitt til en seks episoder dokumentarserie med tittel «Her blir det liv», hvor vi følger D.D.E. tett på både på og utenfor scenen. I tillegg får vi være med og se hvordan D.D.E. XO Likar Cognac ble til.

Forventningspress

Hvor enn D.D.E. skulle holde konsert, ventet fansen på at de skulle levere på scenen. Presset var nok ekstra stort på vokalist Bjarne Brøndbo.

- Dette er den tøffeste og hardeste turneen D.D.E. har gjennomført noensinne. 40 konserter på to måneder er kjempe-ok hvis jeg unngår sykdom. Men hvis sykdom kommer og setter seg i halsen, da er det krise, sier Bjarne Brøndbo som opplevde nettopp dette marerittet i begynnelsen av turnéen.

Gruppen har reist time etter time i turnébussen, og dét kan tære på tålmodigheten.

- Spillingen på scenen er helt utrolig og jeg gleder meg like mye til hver konsert. Jeg tåler å kjøre lenge i bussen, men da er jeg også tilsvarende eksplosiv om noe butter imot, som en avlysning eller noe slikt, sier låtskriver og gitarist Frode Viken.

D.D.E.

D.D.E. består av seks medlemmer. Alle utenom Arnt Egil på gitar er godt gifte familiefedre. I serien får vi også høre hva konene til gutta synes om jobben deres.

D.D.E. består av : Vokalist Bjarne Brøndbo. Låtskriver, gitarist og eneste bestefar i bandet, Frode Viken. På trommer: Bjarnes bror Eskil Brøndbo og bassist Eivind Berre. Bandets yngste medlem er Arnt Egil Rånes på gitar, og på keyboard: Gruppas manager Bosse Iversen.

Stemmen svikter

I første episode skal det holdes konsert på Hove Leir & Friluftsenter i Arendal i forbindelse med Smeigeda'ene. Her venter forventningsfulle fans men for D.D.E.-vokalist, Bjarne Brøndbo og resten av bandet blir det en dramatisk kveld på scenen. Stemmen til Bjarne svikter.

Dokumentarserien «Her blir det liv» har premiere på TV 2 tirsdag 10. mai klokken 20.30.