TILSTEDE: Prins William, Catherine og pris Harry vil alle være tilstede under flere av konkurransene i OL 2012.
TILSTEDE: Prins William, Catherine og pris Harry vil alle være tilstede under flere av konkurransene i OL 2012.

Her kan du møte på prins Harry, William og Kate under OL

Trioen vil være tilstede på over 25 eventer.

Verden gleder seg til OL, og fredag er det klart for åpningen av de store lekene 2012.

Ekstra stas er det nok kanskje for England, London som faktisk er plassen hvor hele showet finner sted i år, og noen som har uttrykt sin glede over nettopp dette er selvfølgelig den engelske kongefamilien.

Allerede i desember 2011 ble det klart at prins Harry og The Duke og The Duchess of Cambridge, William og Catherine, skal være ambassadører for både de britiske lagene under OL, og paralympics som starter drøyt en måned eller de olympiske lekene.

Les også: Dronning Elizabeth – Kast gjestelisten!

Sandvolleyball og seilas

Mandag bekreftet slottet at prins Harry bland annet vil være til stede under flere av konkurransene i sandvolleyball.

– Å se Horse Guards Parade, omgjort til en strand kommer til å bli fantastisk! Når man får oppleve noe som dette, og tenkte på den skalaen av forskjellige mennesker fra hele verden som kommer til å være med på dette. Det kommer til å bli en spennende tid, fortalte Harry til BBC i april i år.

kate
kate

Harry (27), William (30) og Kate (30) har også meldt sin ankomst på flere andre OL-arrangementer for å støtte Storbritannia.

Blant annet kommer Kate, som spilte landhockey i flere år mens hun studerte, til å være til stede under flere hockey-, tennis- og seilekonkurranser.

harry
harry

Alle de tre kongelige vil også være til stede for å gi sin støtte til søskenbarnet Zara Phillips under rytterturneringen i Greenwich.

Les også:– Prins William skjemmer meg bort

Møter deltakere fra alle land

Til sammen vil trioen være til stede på over 25 arrangementer under lekene, og når de ikke står på stadion og heier på de britiske lagene, kommer William, Kate og Harry til å reise rundt og besøke idrettsutøvere fra hele verden som under oppholdet i London vil bo i The Olympic Village.

Sjansen er derfor stor for at noen av de 64 utøverne fra Norge får treffe på den britiske kongefamilien.

william
william

De unge kongelige vil sparke i gang lekene på Buckingham Palace allerede torsdag, da de skal ta imot OL-fakkelen på vei inn mot stadion.

Etter dette skal de stå side om side mens dronning Elisabeth som har ordnet i stand en feiring og velkomst av statsoverhodene og fredag er de alle på lass under den glamorøse åpningsseremonien.

Les også: Slik overrasket Kate William på 30-årsdagen