Etter at han kom seg bort fra Paris skulle man tro at han kanskje ville ligge lavt, men Lustig hadde allerede planlagt neste svindel. I New York fikk han en møbelsnekker til å lage mahogniboks med en smal sprekk i hver ende. På den ene siden av boksen fikk han så instalert en rekke kompliserte håndtak. Lustig fortalte så en mann med navn Herman Loller at dette var en autentisk rumensk boks og var verdens eneste “penge-dupliserings-maskin”.

Se også: Oversikt over alle KulTour-episodene!

Han plasserte en ekte 1000 dollarsedel i den ene sprekken og et stykke blankt papir i den andre og begynte å sveive i håndtakene. Eneste problemet var at det tok seks timer før seddelen var ferdig. Så, seks timer senere, kom de tilbake og Lustig sveivet håndtaket på nytt og ut kom to 1000 dollarsedler! Den andre hadde selvsagt Lustig lagt i boksen før han møtte Loller som kjøpte herligheten for 25 000 dollar.

lustig

Se episoden av KulTour i videovinduet øverst!

En annen historie forteller om et møte Lustig hadde med selveste Al Capone. Han klarte å få Capone til å gi ham 50 000,- dollar som han skulle investere på aksjemarkedet. Lustig satte pengene i en safe og ventet to måneder før han returnerte pengene og sa at det ikke gikk slik han hadde håpet, så her var pengene tilbake. Capone ble imponert av ærligheten til Lustig og ga ham 5000,- dollar i belønning, som var det Lustig egentlig var ute etter ¿