Mange foretrekker sjokolade eller is når de skal trøstespise. Kanskje ikke det sunneste, men hvertfall lett fordøyelig.

Det gjelder ikke 45 år gamle Teresa Widener fra Bedford i Virginia.

Favorittsnack

I over 20 år har hun trøstespist småstein og klippestykker. Magen har tilsammen måtte bryne seg med 1360 kilo stein i løpet av de to tiårene.

– Mmm, de knaser mot mine tenner, sier 45-åringen i videoen, mens hun ivrig setter tennen i sitt favorittsnack.

Les også: 5 pinlige helseproblemer hos menn

Hun tar seg ikke bryet med å vaske steinene først. Om sommeren suger hun bare skittet av dem. Andre ganger bruker hun en hammer til å knuse dem i passende biter.

Over kan du se klipp fra programmet «My strange addiction» vist på TLC.

Kan forekomme hos gravide

Dette er kanskje helt uvirkelig for de aller fleste. Men 45-åringens avhengighet etter stein har faktisk en medisinsk betegnelse - nemlig Pica.

– Pica er et ganske godt beskrevet fenomen. Selv om sykdommen er svært sjelden, ser du den faktisk forekomme blant gravide kvinner og noen ganger blant barn, sier René Klinkby Støving, lektor og overlege ved Odense Universitetssykehus i Danmark, til videnskab.dk.

Selv sier Teresa at steinspisingen er en følelsesmessig, fremfor fysisk, avhengighet, og at stein bidrar til å rette opp hennes mangel på jern.

Les også: Denne hindrer tannråte og fedme

Jernmangel

Ifølge Klinkby Støving er ikke denne forklaringen ukjent.

– Flere steder i Afrika finner man ofte Pica, noe som kan skyldes at folk i disse områdene mangler noen mikronæringsstoffer som jern.

Men han understreker overfor videnskap.dk at det ikke er å anbefale.

– Du kan ikke fordøye steinen, men små steiner i små mengder vil trolig bare gå gjennom systemet. Det kan man tåle. Men det er ikke tilrådelig å innta store mengder av stein og klippstykker, slik som Teresa Widener gjør det, sier legen.

Les også: Slik unngår du jojo-slanking