Tilstanden var mandag uendret for den fire år gamle gutten som falt i sjøen fra Andøybrua i Nordland fredag.

– Situasjonen hans er fortsatt alvorlig, men stabil, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, til NTB mandag formiddag.

Den dramatiske ulykken skjedde fredag ettermiddag da gutten sto sammen med sin far på brua. Gutten rev seg løs fra farens hånd, gikk ut i veien og ble påkjørt av en bil. Sammenstøtet førte til at gutten ble kastet over rekkverket og ned i havet.

Uvirkelig og fantastisk

Gutten falt ned fra midten av brua, der høyden ned til havflaten er 37 meter.

– At gutten overlevde et fall på nærmere 40 meter er i seg selv nesten ubegripelig. Mindre fantastisk er det ikke at faren greide å komme seg ned fra brua, løpe til familliens seilbåt, låre en gummibåt, finne sønnen og få han til land, sier lensmann i Andøy, Yngve Isaksen Wiik.

Fra gutten falt i vannet og til faren kom fram til ham må ha tatt minst syv minutter, kanskje opp til ti, mener lennsmannen.

– Gutten greide å holde seg flytende inntil faren nådde fram og fikk tatt han om bord i gummibåten og inn til land.

På seilferie

Familen fra Lenvik i Troms var på seilferie i området, og hadde fredag formiddag tatt seg en tur opp på brua som knytter Hinnøya og Andøya sammen. Isaksen Wiik sier at det er foretatt avhør av sjåføren på bilen som kjørte på gutten, og også av hans far.

– Det er så langt ikke framkommet noe som tyder på at sjåføren er å laste, sier han.

Politiet har også vært i kontakt med vitner som underbygger dette.

Meldingen om ulykken kom klokken 13.10 fredag. Heldigvis var nærmeste ambulanse kun en mil unna og kom raskt til ulykkesstedet sammen med en lege fra Risøyhavn. I tillegg kom to leger på frivakt tilfeldig forbi og bisto fram til et Sea King-redningshelikopter fikk transportert 4-åringen til Universitetssykehuset i Tromsø.

(TV 2 / NTB)