DRUNKOREXI: Mange drikker for mye for å kaste opp, og dermed «rense» kroppen. Noen overtrener før en natt med festing, mens andre sulter seg dagen før  eller etter en fest med mye alkohol (Foto: Illustrasjonsfoto)
DRUNKOREXI: Mange drikker for mye for å kaste opp, og dermed «rense» kroppen. Noen overtrener før en natt med festing, mens andre sulter seg dagen før eller etter en fest med mye alkohol (Foto: Illustrasjonsfoto)

Drunkorexia: Dropper maten for å drikke mer alkohol

Ønsket om å spare kalorier gjør at unge kvinner hopper over måltider før en fest.

Unge kvinner setter helsen i fare ved å begrense matinntaket for å gjøre mer plass for alkoholholdig drikke. Motivasjonen skal først og fremst være utseenderelatert, skriver Daily Mail.

Amerikanske forskere ved University of Missouri har gjort en undersøkelse blant studenter som viser at 16 prosent kutter måltider for å kunne drikke mer.

Hvorfor? Studentene rapporterer at de ønsker å gå ned i vekt, og bruke mindre penger på å drikke seg full.

Studentlivet er gjerne fylt med fester, og mange føler at de må drikke seg full for å passe inn. Samtidig vil de ikke gå opp i vekt. Da blir løsningen å hoppe over noen måltider før en natt med mye drikking.

Fenomenet har et navn: Drunkorexia.

Les også: Her er de ti hotteste helsetrendene

Norske jenter kutter måltider

KUTTER IKKE MAT: Vilde Lindgren (17) og Kaja Kristensen (17)
  ville ikke droppet måltider til fordel for alkohol, men de kjenner noen
  som gjør det... (Foto: Anna Sofie Nesse)
KUTTER IKKE MAT: Vilde Lindgren (17) og Kaja Kristensen (17) ville ikke droppet måltider til fordel for alkohol, men de kjenner noen som gjør det... (Foto: Anna Sofie Nesse)
KJENNER NOEN: Christina Korneliussen (16) og Amy Stalker (16)
  kjenner flere som sier de kutter ned på mat i helgene, men vet ikke om
  de faktisk gjør det når alt kommer til alt... (Foto: Anna Sofie Nesse)
KJENNER NOEN: Christina Korneliussen (16) og Amy Stalker (16) kjenner flere som sier de kutter ned på mat i helgene, men vet ikke om de faktisk gjør det når alt kommer til alt... (Foto: Anna Sofie Nesse)

– Jeg tenkte på det for noen år siden, men ikke nå lenger, svarer Marit Svælas (21) når vi spør henne om hun har kuttet ned på maten for å kunne drikke mer på fest.

Hvorfor gjorde du det?

– For at det skulle bli så billig som mulig. Men det er mange år siden, altså, legger hun til.

Tv2.no spør en rekke unge jenter og gutter om de bevisst dropper måltider før de skal på fest. De færreste innrømmer at de gjør det selv, men de fleste kjenner noen som gjør det.

– Det er mange som sier «I dag skal jeg ikke spise middag fordi jeg skal på fest etterpå. Jeg har lyst til å bli skikkelig drita!», forteller Christina Korneliussen (16).

Les også: Slanketrikset som faktisk funker

Alvorlige konsekvenser

Victoria Osborne er professor i sosialt arbeid og kaller trenden en giftig kombinasjon.

– Å frata hjernen tilstrekkelig med ernæring er farlig i seg selv. Det samme er det å drikke store mengder alkohol. Sammen kan det forårsake problemer som konsentrasjonsvansker, dårlig hukommelse og beslutningsvegring, sier hun til Daily Mail.

(Artikkelen fortsetter under avstemmingen)