Halvdan Sivertsen står på scenen under minnemarkeringen på Rådhusplassen i dag. Sammen med Vinni skal de to fremføre den folkekjære låta «Sommerfuggel i vinterland».

– Det er veldig flott å få lov til å være med, og jeg synes det er fint at Norge lager denne markeringen, og noe så banalt som at alle tv-stasjonene også går sammen og har samsending. Det er veldig fint, forteller han til TV 2s Nils Gunnar Lie.

Les også: Kjendisene minnes 22. juli

– Vi har opptrådt som en nasjon bør opptre

– Halvdan, ett år har gått siden det forferdelige skjedde. Hva har gjort størst inntrykk på deg?

– Det er både den litt rystende mangelen på beredskap og naiviteten som vi tross alt hadde, og som kanskje kommer fram i denne rapporten. Men vi har vist at vi virkelig er en nasjon som kan være til stede og yte omsorg for hverandre, og bry oss om hverandre på en måte som jeg synes er ganske rørende og ganske fantastisk.

Les også: Jørn Hoel: – Fint at en sang kan skape stemning der det ikke finnes ord

Sivertsen sier at det er viktig at vi ikke blir selvgode, men samtidig mener han at alle instanser har taklet dette med verdighet.

– Vi skal ikke bli selvgode og klappe oss på brystet, men samtidig må det være lov å si at alle instanser har i ettertid taklet dette med verdighet. Pressen har kanskje løpt litt løpsk, som pressen ofte gjør, men akkurat nå synes jeg det er riktig å konkludere med at vi har opptrådt som en nasjon bør opptre.

Halvdan Sivertsen er en av få norske artister som opptrer i kveld.

– Jeg ble veldig glad for å bli spurt om å delta. Det blir jo noe helt annet enn å spille en konsert, blir mer som å delta i en slags minnehøytid. Men kulturen blir et viktig virkemiddel for å formidle de tunge tankene og håpet som skal komme og livet som skal leves etterpå nå. For det skal jo leves, og musikk er et fint virkemiddel.