BEVISET: Mannen med lyst hår på bildet er Kevin Buell, fast gitartekniker for Bruce Springsteen siden 1985. Og gitaren han holder er prikk lik den Springsteen brukte på scenen på Valle Hovin i går.  (Foto: Tom Rune Orset)
BEVISET: Mannen med lyst hår på bildet er Kevin Buell, fast gitartekniker for Bruce Springsteen siden 1985. Og gitaren han holder er prikk lik den Springsteen brukte på scenen på Valle Hovin i går. (Foto: Tom Rune Orset)

Her er Springsteens gitartekniker på Rådhusplassen

Stemte gitaren til «The Boss» før kveldens minnekonsert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lydprøvene i ettermiddag fanget TV 2s fotograf opp en lyshåret mann på scenen som testet en gitar.

Mannen er Kevin Buell, Springsteens faste gitartekniker siden 1985. Og kassegitaren han gikk med er identisk med gitaren Bruce Springsteen brukte på allsangklassikeren «Waiting On A Sunny Day» Valle Hovin i går.

Dermed er det all grunn til å tro at publikum på Rådhusplassen kan glede seg til en akustisk opptreden fra «The Boss» under kveldens minnekonsert. Den svenske avisa Expressen har tatt et bilde av Bruce Springsteen som forlater hotellet sitt nå i kveld.

FØLG MED DIREKTE: Se minnekonserten direkte HER

Slutt på forvirringen

Allerede tirsdag fortalte TV 2 at Springsteen skulle spille på kveldens minnekonsert.

– Det er ett hundre prosent sikkert at han spiller på Rådhusplassen, fortalte en kilde til TV 2.

Men NRK, som arrangerer konserten, sa at ingenting var sikkert og mente Springsteen selv fryktet han skulle ta for mye oppmerksomhet.

– Det er en viktig faktor for Springsteens management å se at dette passer inn i konteksten. At markeringen ikke blir et Springsteen-show, sa kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen til tv2.no.

40.000 mennesker fikk med seg en fire timer lang konsert med Bruce Springsteen på Valle Hovin i Oslo lørdag. (Foto: Øyvind Bakke)

Dediserte låt til Oslo

Springsteen selv har holdt kortene tett til brystet. Under gårsdagens konsert på Valle Hovin sa han ingenting om dagens minnekonsert.

Men han dediserte låta «My City Of Ruins» til Oslo for publikum. Låta er opprinnelig skrevet til de som mistet livet under 11. september i New York.

Starten på konserten i Oslo var også spesiell. Springsteen åpnet akustisk alene med låta «The Promised Land», fulgte opp med «No Surrender» fra «Born In The USA»-albumet, og spilte «Two Hearts» som låt nummer tre.

En slik åpning har publikum ikke sett tidligere under turneen. Se video fra gårsdagens konsert her:

Rosene tilbake på Rådhusplassen

Kveldens konsert begynner 20.00, og i hele dag har folk strømmet til Oslo sentrum. På Rådhusplassen er det allerede en god mengde folk, og mange har med seg roser til minnemarkeringen.

I tillegg til Springsteen spiller Lillebjørn Nilsen, deLillos, Karpe Diem, Bjørn Eidsvåg og Vinni & Halvdan Sivertsen.

– Det blir en følelsesmessig sterk opplevelse. Det kommer til å styrke den følelsen av samhold vi har hatt i dette landet i løpet av dette rare og forferdelige året vi har hatt, sier Sivertsen til TV 2 på vei inn til konsertområdet.

Også svenske Laleh spiller, og for mange ble hennes låt «Some Die Young» en helt spesiell låt etter 22. juli. Det er med andre ord flere musikalske godbiter til det som blir den største folkemarkeringen av samholdet etter 22. juli.