PEDERSEN
PEDERSEN

Tre mål på seks minutter på Nadderud

Pedersen-dobbel senket bunnlaget.

Stabæk - Vålerenga (1-3)

Vålerenga slo Stabæk 3-1 søndag ettermiddag. Det var Marcus Pedersen som ble tungen på vektskålen for et nyspillende VIF-lag. For det helblå hjemmelaget ser ting veldig mørkt ut i forhold til videre Tippeliga-spill på Nadderud i 2013.

Pangåpning
Den første sjansen kom allerede etter seks minutter. Corner til bortelaget og en klønete Mande Sayouba klarte å skli i det ballen var på vei inn i feltet.

Dette la Simon Larsen merke til, og han viste ingen nåde overfor Sayoba som satt på rompen i sølen. Unggutten satte hodet på ballen og stanget enkelt inn ledelsen for Enga.

Les også: Håvard Nielsen: - Håper jeg har spilt min siste kamp på venstreback
Les også: Vålerenga og Feyenoord enige om Singh-overgang

VIF
VIF

Gammel Start-kombinasjon
«Vi elsker Stabæk, vi elsker Stabæk» runget ifra hjemmepublikummet. Dette motiverte kanskje Christer Kleiven og resten av det helblå mannskapet som hevet seg et par hakk mot slutten av omgangen. Etter 37 minutter slo Kleiven et flott innlegg inn til Mads Stokkelien.

Spissen klinte til på volley, men ballen føk like utenfor Lars Hirschfeld i VIF-buret.

Presset fortsatte fra et hjemmelag i poengnød, og etter 44 minutter fikk hjemmelaget hjørnespark. Jørgen Hammer var sterk inne i feltet, og ballen havnet til slutt hos Brustad, men dessverre for hjemmefansen gikk skuddet over mål.

Tre mål på seks minutter
Publikum måtte vente noen minutter før det smalt i andre omgang. Men når det først smalt, ble det mye action på Nadderud. Etter 69 minutter raidet Håvard Nielsen over hele banen, før han slo en vakker stikker til Marcus Pedersen. Talentet tuppet inn 2-0 for Vålerenga.

Gleden varte ikke lenge i VIF-leieren. Fem minutter senere ble Brustad fint spilt gjennom på høyresiden av Hermann Stengel. Toppscorer-Brustad satte elegant inn reduseringen for hjemmelaget.

Nå var det virkelig berg-og-dalbane ute på gressmatten. VIF gikk nemlig rett i angrep, og Fellah skjøt fra omtrent 20 meter. Sayouba måtte gi retur og der kom en løpende Marcus Pedersen og kriget inn 3-1 for Martin Andresens mannskap. Han valgte å feire på denne måten.

Stabæk klarte ikke å svare på Pedersen-målene, og dermed ble det tre poeng til VIF.

Les også: Slik forklarer Pedersen obskøn gest mot Stabæk-fansen

– God kontroll

VIF-treneren er glad for at alt gikk etter planen.

– Ja, de har ballen mye, men det legger vi opp til når vi legger oss lavt og har kontroll. De er ikke noe spesielt farlige. Også kjører vi på når vi har overganger og kontringer. Det var kampplanen, og jeg føler vi hadde god kontroll, sa Martin Andresen til TV 2 etter kampen.

Stabæk på sin side sliter på bunn av tabellen, og kun syv poeng er mager kost. Petter Belsvik sier at de ikke tenker på at nedrykksspøkelset henger over dem.

– Vi tenker ikke på det i det hele tatt, fordi vi jobber med at prestasjonene skal bli gode, og plukke poeng. Også får vi se hva det bringer, sa han til TV 2 etter kampen.