Nordmann triumferte i Challenge-turnering

Espen Kofstad (24) gikk lørdag til topps for første gang i europeisk Challenge-turnering i Italia.

Losby-golferen innledet ikke turneringen spesielt bra, men spilte seg kraftig opp på de siste tre dagene. Etter en førsterunde på to slag over par fant Kofstad flyten virkelig flyten i italienske Acaya.

En annenrunde på ett slag under par ble etterfulgt av to runder med sterke fem slag under par. Den siste runden slo 24-åringen tre bogeyer og tre birdier, men også eagle på hull 1 og 16. Med ni under par totalt sikret Kofstad seg turneringsseieren, ett slag foran danske Joachim Hansen. Sistnevnte pådro seg en bogey på sisterundens hull 18, mens Kofstad holdt hodet kaldt og gikk på par.

– Jeg er så glad at jeg skjelver. Det er så stort å vinne. Slagene gikk dit de skulle hele dagen, og jeg er veldig stolt av måten jeg spilte. Jeg har aldri ledet på en sisterunde før, sier Kofstad til nettstedet Europeantour.com.

– Jeg fikk en heldig sprett på det andre slaget på hull 16 som landet rundt en snau meter fra koppen. Så klarte jeg putten fra kanten av greenen på hull 17. Det var uvirkelig, fortsetter den norske golferen.

Kofstad er inne i sitt annet år som profesjonell golfspiller. Golfforbundets sportssjef, Frode Scheie, er likevel ikke overrasket over 24-åringens sterke triumf. (©NTB)