cavron (Foto: SCANPIX)
cavron (Foto: SCANPIX)

Cavendish om hjelperytterrollen: – Som at Rooney skal spille forsvar

Frustrert over at han ikke har fått mulighet til å spille på hele registeret sitt.

Brive-la-Gaillarde (TV 2 Sporten): Mark Cavendish tok en etterlengtet seier på gårsdagens etappe til Brive-la-Gaillarde. Manx-ekspressen satte turboen på 600 meter før mål. Ingen andre spurtere var i nærheten av å matche akselerasjonen til Cavendish.

Les også:– Cavendish og Froome på vei vekk fra Sky

Etter flere tunge dager i fjellene innrømmer Cavendish at det gjorde godt med en spurtseier.

– Det har ikke vært enkelt. Jeg har gjort en jobb før fjellene. Det gjør at jeg har vært litt sliten før fjellene. Jeg har ikke spurtet så mye. Når du er vant til å vinne fem etapper i Touren så kan det gjøre deg sulten igjen, sier Cavendish.

– Jeg er en del av laget, men jeg får ikke gjort det jeg er god til som individuell rytter. Det er som om Wayne Rooney skal spille i forsvar. Du kan fortsatt vinne matchen, men du bidrar ikke med de spesielle evnene du har, fortsetter Cavendish.

Les også: Cavendish: – Edvald er en av OL-favorittene

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Selv om Team Sky ikke har bygget laget rundt Cavendish er 27-åringen fra Isle of Man tydelig stolt av å sykle på lag med nummer en og nummer to i sammendraget.

– Det er ikke ofte du har mulighet til å være med å vinne den gule trøyen. Det er en sjanse du ikke kan slippe unna. Jeg har alltid vært begeistret for å være en del av det. Tre uker ut i Touren er jeg utrolig stolt av å være en del av reisen, sier Cavendish.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se høydepunktene fra lørdagens etappe her:

630646