Cavendish Froome (Foto: SCANPIX)
Cavendish Froome (Foto: SCANPIX)

Fransk avis: – Cavendish og Froome på vei vekk fra Sky

– Selv en blind mann kan se at det ikke har fungert for Cavendish i Sky, sier Brian Holm

Team Sky kan miste to av sine desidert største stjerner til neste sesong.

Ifølge den franske sportsavis L'Equipe kan nemlig både Mark Cavendish og Chris Froome være på vei vekk.

Det skal være det belgiske laget Omega Pharma-Quick Step som ønsker å hente Cavendish. Lagets sportsdirektør, Brian Holm, jobbet med Cavendish i HTC-Highroad.

Les også:Froomes kjæreste raser mot Sky-taktikken
Les også: Froome og Wiggins med maktdemonstrasjon

– Er Cav fornøyd med Sky?
Holm selv bekrefter ikke interessen. Men den karismatiske dansken mener likevel at Cavendish bør bytte lag.

– Jeg har ikke lest om disse ryktene, men jeg har fått noen spørsmål om det. Man kan jo spørre seg: Er han fornøyd med Sky? Var det et godt valg for ham? Selv en blind mann kan vel se at det ikke fungerer skikkelig. Men om vi forhandler om han må Patrick Lefevere (teamsjef) svare på, sier han til dansk TV 2.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Cavendish har vunnet to etappeseirer i årets Tour de France, og kan den tredje i Paris søndag. Touren har likevel ikke vært helt slik briten hadde ønsket seg.

Verdensmesteren har måttet jobbe en del for lagkaptein og sammenlagtleder Bradley Wiggins, og har ikke fått den støtten og hjelpen i spurtene som han har vært vant til. Han tok sine utrolige 20 etappeseirer på fire år i Touren mye grunnet solid hjelp fra laget og et dedikert spurttog i ryggen.

Hvis Cavendish skulle forlate Sky, vil utvilsomt tilværelsen også bli en annen for Edvald Boasson Hagen. Opplendingen har tidligere vært Skys mann i spurtene og småkuperte etapper, men har denne sesongen - og i årets Tour - måtte jobbe mye for Cavendish.

Etter fredagens seier fikk Cavendish spørsmål om hvilket lag han sykler for neste år. Isle of Man-karen likte dårlig at spørsmålet kom på banen.

– Jeg har en treårskontrakt med Team Sky, var alt en ordknapp Cavendish ville svare.

Les også:Cavendish skjelte ut fotograf i målområdet
Les også: Boasson Hagen hyllet Cav: – Han er helt rå

– Astana vil kjøpe fri Froome
Froome er på sin side angivelig ønsket av Astana. Det kasakhstanske laget vil hente den kenyanskfødte briten som erstatter for Alexander Vinokourov.

Froome har riktignok to år igjen av sin kontrakt med Sky, men Astana skal være villige til å kjøpe han fri.

Astana ble tidligere i år koplet til brødrene Fränk og Andy Schleck, men disse forhandlingene skal ha brutt sammen. Mye grunnet storebror Schlecks positive dopingprøve.

Les også: Wiggins langet ut mot negative pressespørsmål

Froome skal ifølge L'Equipe være lei av å være annenvalg bak Wiggins, og ønsker å finne et lag der han kan kjøre for egne sjanser.

27-åringen har flere ganger denne Touren vist at han er sterkere enn Wiggins i fjellene. Han ble likevel slått av kapteinen på Tourens første tempoetappe, og ligger over to minutter bak i sammendraget.

Froome hadde tilbud fra flere lag etter fjorårets gjennombrudd i Vuelta a España. Men han valgte likevel å signere en langtidskontrakt med Sky.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se Brian Holm svare på ryktene her:

630540