Haugesund (TV 2 Sporten): I juni var Haugesund-spillerne på en rutinemessig helsesjekk. Der ble det avdekket at Trygve Nygaard hadde testikkelkreft.

– Jeg hadde faktisk lest om testikkelkreft kort tid i forveien og fått en mistanke, men det er jo ikke slik man tenker seg at man har selv, sier Nygaard til tv2.no i forkant av hjemmekampen mot Sogndal.

LES OGSÅ: Tippeliga-spiller operert for testikkelkreft

– Lurte på hva jeg skulle si til ungene
Kreftbeskjeden han fikk i juni var tøff å svelge for familiefaren med to gutter i barneskolealder.

– Ja det var det. Særlig tenkte jeg mye på ungene, hva skulle jeg fortelle dem. Men de har heldigvis tatt det veldig fint, forteller 36-åringen.

– De første to dagene var ekstra tøffe, da visste jeg ikke om den gode prognosen. Heldigvis blir 98 prosent av alle med testikkelkreft friske, det var en god beskjed å få, følger han opp.

At han slapp omfattende behandling og cellegift var en ekstra bonus.

– Jeg fikk først beskjed om at jeg nok måtte gjennom cellegift, og det ville satt meg mye mer tilbake. Nå gjorde de et enkelt inngrep der det som måtte fjernes ble operert bort, resten av kroppen ble i grunn ikke så veldig berørt - bortsett fra at jeg måtte være i ro en periode, beskriver veteranen.

Et stort forbilde
Nygaards nærvær settes pris på i dugnadsklubben. Både på og utenfor banen er mannen med over 520 kamper for Haugesund og Viking en markant skikkelse i lokalmiljøet.

– Det kan ikke bli bedre enn Trygve, enn veldig populær og viktig mann for FKH, sier en lokal, frivillig vaktmann i sin beste pensjonistalder.

– Ja, også er han så kjekke, pen gutt, følger den andre opp, humrende.

– Jeg er jo definitivt eldst av gutta i garderoben, så jeg forsøker å være et forbilde både på trening og i kamp, sier hovedpersonen nøkternt.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug er full av lovord om veteranen sin.

– Han står for mye av det vi er blitt kjent for, i form av entusiasme og innsats og den gløden. Det skal bli godt å ha han i bruk igjen ganske snart, sier treneren.

Legger opp etter sesongen
Men etter sesongen er det definitivt slutt for 36-åringen.

– Ja, det er det, gutta klarer seg jo veldig bra uten meg som du ser, så nå er det slutt.

– Men det har du sagt før?

– Ja, det har jeg, men ikke så bombastisk som nå, smiler Nygaard.

Se reportasje i videovinduet øverst.