Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nærmere bestemt på Gran Canaria - i klubben UD Vecindario som rykket ned fra Segunda Divison B forrige sesong. Sæternes skal jobbe under hovedtrener Ruben Comendez.

– Jeg er her for å suge til meg inntrykk. For å lære av spansk fotball. Og for å utvikle meg som trener. Dette virker veldig spennende, sier Sæternes til TV 2.

Les også: Avis: – Martínez den eneste i Vilanovas kikkert

Den tidligere kraftspissen, som avsluttet sin karriere etter 2011-sesongen i Viking, presiserer at han er ferdig som spiller. At han utelukkende er i Spania for å utøve treneryrket.

– Ja, jeg blir ikke å se på banen. Jeg håper å kunne fullføre min trenerutdannelse mens jeg er her. Jeg hadde flere tilbud fra norske klubber tidligere i år, men dette er noe jeg virkelig vil, fastslår egersunderen.

Startet mandag denne uken
– Hvordan kom dette i stand?

– Kona mi er spansk. Og jeg kjenner noen som satt meg i kontakt med de rette folkene. Plutselig dukket dette tilbudet opp, sier han.

Sæternes startet i jobben mandag denne uken. Han har foreløpig fått et meget godt inntrykk av både spillergruppa og trenerteamet.

Les også: Pornostjerne gir full pupp i Barcas presidentkamp

– Treneren virker svært dyktig. Han tenker fotball slik jeg liker å tenke fotball. Her kommer jeg garantert til å lære masse. Når det gjelder spillerne, så kan de jo spille fotball i Spania også. Det er ikke bare i Norge vi er gode, sier Sæternes og smiler.

– Spillerne har en enorm nærteknikk. Det er fascinerende å se. Det skorter nok noe på det taktiske, men dette er virkelig gode spillere. Like etter min tid i Bergen spilte laget treningskamp mot Brann. Da ble det beskrevet som norsk Adeccoliga-nivå. Det tror jeg stemmer greit, sier Sæternes.

Ambisjoner som trener
UD Vecindario har så godt som beholdt samtlige spillere etter nedrykket, og har som mål å rykke direkte opp igjen.

– Det blir rett og slett veldig spennende. Vi har nok det beste laget i divisjonen og det kommer til å handle om å motivere spillerne til hver eneste kamp. Da skal vi ha gode sjanser, sier Sæternes.

37-åringen har som spiller vært innom EIK, Eiger, Viking, Odd Grenland, Bodø/Glimt, Club Brügge, Brann, OB og Vålerenga.

– Hvilke ambisjoner har du som trener?

– Nå skal jeg virkelig prøve å lære alt jeg kan av spansk fotball. Det tror jeg vil sette meg i en fin posisjon. Så får vi se hva framtiden bringer. Foreløpig skal jeg være her ut denne sesongen, altså til mai 2013. Det blir spennende og jeg har lyst til å jobbe med fotball, sier Sæternes.