Edvald Boasson Hagen Mark Cavendish (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Edvald Boasson Hagen Mark Cavendish (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Cavendish: – Edvald er en av OL-favorittene

Lagkompisene kan bli konkurrenter.

Brive-la-Gaillarde (TV 2 Sporten): Mark Cavendish viste i dagens spurt at han har skumle hensikter før den avsluttende etappen på Champs- Élysées og OL i London.

Cavendish utklasset resten av feltet i en langspurt det luktet svidd av. Nå føler han seg klar for OL.

– Det var viktig å vinne i dag, spesielt med tanke på måten jeg gjorde det på. Det var ingen enkel etappe. Den var kupert. Vi hadde en snittfart på 45 bkilometer i timen med motvind. Det var slett ikke lett. Til tider led jeg, men jeg klarte å komme meg rask. Jeg klarte å spurte med akselerasjon. Det gir meg selvtillit å komme ut av årets Tour de France i god nok form, sier Cavendish.

LES: Cavendish skjelte ut fotograf i målområdet

Cavendish ble spurt om hvordan han så på konkurransen fra Edvald Boasson Hagen i OL. Cavendish er sikker på at Edvald er en av rytterne som vil takle Box Hill best.

– Han bør være en av favorittene i London. Det er ingen tvil om at Box Hill ikke vil være et problem for Edvald. Han er rask nok til å komme med en liten gruppe, og da vil han være i stand til å kjempe om seieren der, sier Cavendish.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

LES: Gilbert ble veltet av hund - ville kjefte på eieren
LES: Boasson Hagen hyllet Cavendish etter spurtoppvisning: – Han er helt rå

Han er usikker på hvor god støtte Boasson Hagen vil få fra de andre norske OL-rytterne. Selv har han med seg Chris Froome, Bradley Wiggins, David Millar og Ian Stannard. Stannard, Froome og Wiggins kjenner hverandre godt fra Sky.

– Jeg vet ikke hvor bra sammensveiset det norske laget er. Det er fire ryttere fra tre lag. Det er ikke ideelt for ham, men vi får se hvordan det går, sier Cavendish.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se høydepunktene fra etappen her:

630451