Brive-la-Gaillarde (TV 2 Sporten): Mark Cavendish takket Edvald Boasson Hagen for innsatsen like etter målgang. Manx-ekspressen ga nordmannen en god klem og sa «bra mann», før han skulle bevege seg mot pressesonen. Cavendish var omringet av journalister og fotografer som ville ha en bit av etappevinneren.

Cavendish likte dårlig at fotografene ble for nærgående. I en lang tirade haglet ordet «fucking» et dusin ganger. Også Bradley Wiggins freste etter målgang.

– Gi mannen seks sekunder til å hente seg inn, skrek Wiggins mens han prøvde å beskytte Cavendish.

LES: Boasson Hagen hyllet Cavendish etter spurtoppvisning: – Han er helt rå

Wiggins nektet å stille opp
Da en kameramann fortsatte å plage Cavendish kokte det over for sprintkongen.

«You're not my fucking press officer, are you?» frådet Cavendish.

Wiggins nektet å stille opp for pressen etter etappen. Vanligvis må mannen i den gule trøyen alltid stille i mixed-sonen og på pressekonferanse. Oppgitte ASO-ansatte ristet på hodet.

LES: Wiggins langet ut mot negative pressespørsmål

Om Wiggins var sint på grunn av kaoset rundt Cavendish eller om han visste at pressekonferansen kanskje ville dreie seg om Fränk Schlecks positive b-prøve vites ikke.

Han og Chris Froome fikk, i likhet med de tjue beste rytterne i sammendraget, reise raskeste vei til neste etappe - i helikopter!

LES: Gilbert ble veltet av hund - ville kjefte på eieren
LES: Goss om sex-opplevelsen: – Tror ikke paret visste om Tour de France

– Vær så snill, bare la meg spurte
Cavendish strålte som en sol etter at han fikk roet seg ned.

– Det ville vært enkelt for gutta å cruise inn til Paris etter fjelletappene. Sean Yates sa før etappen at jeg skulle ta det rolig hvis det gikk et brudd. Jeg spurte ham: Kan jeg få spurte? Vær så snill, bare la meg få en spurt. Brad var der, og han sa at gutta ville ofre seg for meg. Og gutta var der mot slutten. Det var utrolig å sitte bak nummer en og to i sammendraget og Edvald, som hadde vært i brudd hele dagen. Vi ville ikke ta igjen Adam Hansen for tidlig, for da ville Lotto komme med toget sitt. Jeg så at Sanchez lå lang foran, og da måtte jeg legge alle min chips på bordet. Jeg tok igjen ham da det gjenstod 200 meter, sier Cavendish.

Se høydepunktene fra etappen her: