– Jeg har snakket med dem, men ikke signert noe. Jeg synes imidlertid det høres spennende ut, sier 36-åringen til tv2.no.

Har slitt med skader
Han sykler for FDJ-BigMat, men etter mye skademotgang denne sesongen – og en utgående kontrakt hos det franske laget – var det ikke gitt at proffkarrieren ville fortsette.

Men nå ser det lyst ut.

Ikke bare er det interesse fra det sveitsiske pro-kontinental-laget, som ruller ut på landeveien neste sesong. Også hans nåværende arbeidsgiver snuser på en forlengelse.

– Jeg snakker også med FDJ om dagen, så vi får se hva det ender med, sier Rasch, som fikk en voldsom nedtur tidligere denne uka da sportssjefen i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, vraket ham fra OL-troppen.

Les også: Vegard Stake Laengen blir Hushovd-erstatter

Trodde proffkarrieren var over
– Fryktet du at dette ville bli din siste sesong som sykkelproff?

– Da kneproblemene var på sitt verste i vår, og jeg ikke kunne sykle, så var det klart at jeg tenkte på det, svarer han.

– Samtidig har jeg hele tiden visst at jeg har mer inne. I Polen rundt (som ble avsluttet mandag) viste jeg en helt annen form enn tidligere i sesongen. Det var synd Steffen Kjærgaard ikke fikk med seg det. Men heldigvis så FDJ det. De skjønner at resultatene har uteblitt denne sesongen på grunn av skadeproblemene tidligere i vår.

Les også: Rasch avslører: – Dette er en av få ting jeg er god til på sykkel

Nå er neste ritt for Rasch Eneco Tour i begynnelsen av august. Trolig skal han også sykle Vuelta a Espana, som starter 18. august.

– Det ser ut til at ledelsen i FDJ har bestemt seg for at jeg skal sykle i Spania. Det blir hardt, men i og med at jeg nærmer meg godformen, så skal jeg nok komme meg gjennom det.

PS! Rasch har ikke anledning til å signere for noe lag før etter 1. august.

Gabriel Rasch (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)