– Det var en skytescene i filmen. Akkurat da hørte vi et skudd. Et virkelig skudd, forteller et vitne som var i kinosalen.

Litt før klokken ett på natten lokal tid fikk politiet i Aurora utenfor Denver i Colorado melding om at det ble skutt inne i en kino i kjøpesenteret i byen.

Øyenvitner forteller at filmen hadde vart i rundt 15 minutter da panikken brøt ut.

Løp ut i panikk

Benjamin Fernandez (30) forteller til Denver Post at han så på filmen da han plutselig hørte flere smell. Folk begynte å løpe ut mens det ble avfyrt skudd. Samtidig kom politi løpende inn mens de ropte at folk skulle legge seg ned.

MANGE VITNER: Politiet henter inn forklaringer fra ett av de mange vitnene til skytingen i Aurora. (Foto: Karl Gehring/Ap)

Flere falt mens de forsøkte å komme seg ut, en av dem var en liten jente.

19 år gamle Salina Jordan forteller til samme avis at hun så flere ble truffet av skudd i ansiktet mens andre var truffet i magen. En av de som ble skutt var en jente på cirka ni år.

– Smellene hørtes ut som kinaputter. Så kom noen løpende inn i salen og ropte at det var noe som skjøt utenfor. Politiet kom løpende inn og ba folk komme seg ut av salen. Politifolk dro skadde ut, forteller Jordan til avisen.

Flere amerikanske medier melder også at en baby skal ha bli skutt, og det finnes flere barn blant de drepte.

Et annet vitne, Hayden Miller, forteller til tv-kanalen KUSA-TV at han første trodde at den høye lyden kom fra kinosalen ved siden av.

– Men så begynte folk å rømme salen.

– Maskert mann

Et vitne sier ifølge Sky News at en person i sorte klær sparket inn døra til kinosalen. Mannen hadde på seg hjelm med visir, skuddsikker vest og hagle.

ABC News opplyser om at mannen også hadde på seg gassmaske.

bane (Foto: Stella Pictures)
Mange av Batman-fansen som var til stede i kinosalen var ikledd kostymer, og ifølge Sky News kunne drapsmannen dermed komme seg inn i kinosalen uten å vekke oppsikt eller mistanke.

I den nye Batman-filmen dukker en hittil ukjent filmskurk opp. Tom Hardy spiller rollen som skurken Bane. I filmen er denne personen ikledd en maske.

Rifle og pistol

Politiet pågrep like etter skytingen en 24 år gammel mann ute på parkeringsplassen ved kinoen.

MASSAKRE: Politisjef i Aurora, Dan Oates, møter pressen etter massakren på et kinosenter i Colorado. (Foto: Ed Andrieski/Ap)

Han ble tatt med to våpen på seg, en rifle og et annet håndvåpen. Politiet i Aurora skal også ha funnet et tredje våpen, men ifølge lokaltv-kanalen 7News er det uklart hva slags våpen det er snakk om.

Politiet skal være sikre på at det ikke er flere gjerningspersoner.

Den mistenkte 24-åringen skal også fortalt at han hadde utplassert bomber i boligen sin nord i byen. Politiet evakuerte området i påvente av at det blir sikret.

Politisjef Dan Oates i Aurora Police opplyser til nyhetsbyrået AP at vitner har fortalt at det ble sluppet ut en form for gass inne i kinosalen.

– De hørte en hvislelyd før gassen sev inn og gjerningsmannen begynte å skyte, forteller Oates.

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet bak massakren. Ifølge politiet er minst tolv drept.

LES OGSÅ: Hva fikk James Holmes til å begå kinomassakren?