Chris Anker Sørensen kom blodig i mål etter gårsdagens etappe der at han fikk fingrene inn i eikene på sykkelhjulet, da han skal ha forsøkt å fjerne en avis.

Sørensen ble sendt til sykehus i Toulouse der legene etterhvert skal ha gitt dansken tillatelse til å fortsette rittet om han ønsket.

Vil forsøke
Sportsdirektør, Bjarne Riis, var i går usikker på om Sørensen ville fortsette.

– Kjøttet på to av fingrene hans er fullstendig revet av. Man må flytte litt hud fra hånden til fingeren. Men om det blir gjort nå eller senere, vet vi ikke ennå. Først og fremst skal han til sykehuset (i Toulouse) for en undersøkelse, sa han da.

Der fikk han altså grønt lys av legene, og det ser nå ut til at dansken vil prøve å fullføre Touren.

– Han vil få smertestillende før start. Det går til nød fra start til mål, sier sportsdirektør, Bjarne Riis, til tv2.no i forkant av dagens etappe.

– Det har vært noen leger inne i bussen for å kikke på ham og skifte bandasjene. Det var meget smertefullt, men det ser ok ut. Chris stiller til start fordi legene har gitt klarsignal. Chris har store smerter, men han er en tøff gutt. Derfor gir han det et forsøk, sier Bjarne Riis.

Les også:Dansk Tour-rytter fikk hånden inn i hjulet: – Kjøttet på to av fingrene er revet av

Har prestert
Den 28 år gamle dansken har prestert godt under årets Tour de France, og har vært med på å kjempe om klatretrøyen. Han ligger i øyeblikket som nummer tre i den konkuransen, 77 poeng bak franskmannen Thomas Voeckler.