Vil det ta enda et selvmord før foreldre begynner å snakke med tenåringer om Twitter?, spør skribent Mary Long på nettstedet Mediabistro.

Det ser ut til å være en ny trend: Tenåringer som lager anonyme kontoer på Twitter for å mobbe og trakassere medelever.

Les også: Trist trend på YouTube: Er vi stygge?

– Verre enn vanlig mobbing

Elevundersøkelsen for 2012 viser at nærmere 50 000 barn på norske skoler blir mobbet to til tre ganger i måneden. Mye av mobbingen foregår digitalt, ofte via Facebook eller SMS.

Undersøkelser viser at mobbing som skjer på nett og mobil kan oppleves som verre enn vanlig mobbing - ansikt til ansikt. Ifølge «Bruk hue», en holdningskampanje mot digital mobbing, sier mange at det er lettere å si noe negativt eller sårende når man ikke står ansikt til ansikt, men er skjult bak en nettprofil eller en tekstmelding.

Les også: Ord som hore, ludder og tøs blir brukt i all offentlighet på nett

Anmeldte Twitter-mobbing

For en uke siden slo amerikanske medier opp et eksempel på digital mobbing. En tenåring åpnet en «Gossip Girl»-konto og begynte å poste personlige opplysninger om sine medelever på nettet. Twitterkontoen, som skal ha inneholdt nedsettende uttalelser om tenåringer ved en videregående skole i Minnesota, @WHSTrojanGossip, ble raskt en hit blant skolens elever.

Ifølge WCSH6 kontaktet skolens rektor politiet, som kontaktet Twitter. Twitterkontoen ble stengt og saken er nå under etterforskning hos politiet.

Reaksjonene fra Twitterbrukerne lot ikke vente på seg.

– Dette er utrolig barnslig. Dem som gjorde det må blir voksen, skriver Kevin på Twitter.

Her er noen reaksjoner fra Twitter:

twittersladd

Les også: Barn mobbes i barnehagen

Forstår ikke alvoret

Andre Twitterbrukere forstår ikke alvoret i den digitale mobbingen:

«Det er latterlig at folk blir såret av @WHSTrojanGossip. Kom igjen, ta en spøk!», skriver Selena på Twitter.

«Ikke steng ute den beste Twitterkontoen», skriver Colton.

«Haha, dette er morsomt!», skriver Victoria.

– Foreldre tror deres barn vet bedre, men mange gjør ikke det. Vi tror ikke de kan være så tankeløse. Det er skremmende, skriver Long.

Les også: Mobbeoffer skrev brev om egen begravelse

Norske foreldre blir mer oppmerksom

I Norge ser det ut som om foreldre blir mer oppmerksom på mobbingen som skjer digitalt. En kampanje mot digital mobbing, «Bruk hue», peker på tall som viser at ti prosent flere foreldre kjenner til hva digital mobbing er i dag enn i 2008.

Syv av ti foreldre sier at de kjenner til hva digital mobbing er, men fortsatt sier 28 prosent at de bare kjenner til digital mobbing i liten eller svært liten grad.

Les også: Foreldre mangler kunnskap om digital mobbing