Den provisoriske romleiren i et steinbrudd på Årvoll i Oslo får stå til over helgen. Bakgrunnen skal være at man ikke ønsker å avvikle den så tett opp mot 22. juli-markeringen på søndag.

Les også: Leiren på Årvoll avvikles

Frist til fredag

Torsdag krevde styreleder i selskapet Årvoll Eiendom AS som eier området, Albert Kristian Hæhre, at leiren skulle vært avviklet innen klokken 10 i dag. Fristen er nå forlenget til tirsdag.

Leder av Årvoll Eiendom, Vanessa Quintavalle, var personen som lørdag inviterte romfolket til tomten på Årvoll. Etableringen skjedde uten styret i Årvoll Eiendom AS' viten eller godkjennelse. Hæhre og Quintavalle eier 50 prosent hver av tomten gjennom selskapet.

Les også: Naboer om romleiren på Årvoll: – Vi vil ikke ha dem her

– Belastning

Leder i bydelsutvalget i bydel Bjerke, Steinar Arnesen, sa til TV 2 torsdag kveld at flere av de som har hatt tilhold i leiren allerede hadde forlatt den.

Foreningen «Nabolagsforeningen på Årvoll» har varslet at de vil gå til søksmål mot grunneierne om ikke leiren blir avviklet.

– Det handler ikke om romfolket. Alt bråket med denne tomten og kranglingen med Quintavalle har vært en stor belastning for nærmiljøet i mange år, sa leder i Nabolagsforeningen Hege Almerud til TV 2 torsdag.