Lurer du på hvem det er som melder seg på konkurransen «Norges vakreste hjem»? Her er de ti kandidatene som konkurrerer om en finaleplass.

21. september kårer God morgen Norge og magasinet BoligPlussNorges vakreste hjem 2012. En fagjury plukker ut fem finalister blant de ti kandidatene, og kårer til slutt en vinner. Samtidig inviterer vi publikum til å plukke ut den dere mener har Norges vakreste hjem. Denne kandidaten vinner Folkeprisen.

Se alle hjemmene og stem på din vinner her

Finalekandidat fra Holmestrand

Hvem: Nina Helen Johansen (32) og Jan Baklund (38). Har vært sammen i 9 år.

Hvor: Hus fra 1929 i et hyggelig område av Holmestrand med mange fine hus og små gater, i nærhet til sjøen, park og båthavn.

Hva vi driver med: Jan jobber med IT, som driftansvarlig i First Rentacar i Bærum. Han er lidenskapelig opptatt av musikk, og har i mange år drevet en rock- og kunstfestival i Holmestrand. Nina jobber som undervisningsinspektør på Bærum Montessoriskole. Våre felles interesser er musikk (rock), festivaler/konserter, venner, reiser. Ellers er jeg glad i interiør, yoga, design og mote - og elsker å reise.

Se bilder fra huset i Holmestrand her

ninajan_367 (Foto: Privat)

Stilen vår:

En personlig miks av ting som betyr noe for meg, og oss begge - og ting vi synes er vakre, morsomme eller som fremkaller gode minner!

Ting vi er spesielt glad i/fornøyde med i hjemmet:

Vi er begge veldig fornøyde med kjøkkenet. Det er det eneste rommet vi pusset opp fra «skrætsj» når vi flyttet inn. Her har vi virkelig fått lekt oss med interiøret, og føler det har blitt et praktisk rom med personlighet, humor - og et koselig sosialt samlingspunkt. Når det gjelder ting og tang, har vi veldig mye i huset som vi er glad i og som betyr noe for oss. Mye er arvet fra familie, eller har en morsom historie knyttet til seg.

Finalekandidat fra Bergen

Hvem: Julie Utengen 30 år, samboer med Georg Rønhovde.

Hvor: Bor på Nøstet i Bergen sentrum.

Hva jeg driver med: Utdannet Interiørkonsulent, jobber på Tilbords på Galleriet kjøpesenter.

Se bilder fra huset i Bergen her

Stilen vår:

Vanskelig spørsmål synes jeg. En god blanding av alt. Jeg innreder med ting og farger jeg liker og trives med. Følger ikke noen spesiell stil, men liker det som har en historie, og ting som er litt annerledes. Sammensettinger som er spennende og som ikke alle har.

TIng vi er spesielt glad i /fornøyd med i hjemmet:

Jeg er veldig glad i alle rommene i huset vårt. Vanskelig å velge ut noe. Veldig fornøyd med stuen vår, med det gamle originale gulvet vi har fått pusset ned. Drivved-tapeten og hyllene over TV. Men hvis jeg må velge en ting så må det bli spisestuen. Endelig kan vi ha middagsgjester! Det kunne vi ikke der vi bodde før. Elsker fargene jeg har brukt, sittebenken, bordet og stolene. Og skapet med tapet inni.

Finalekandidat fra Larvik

Hvem: Mona Moe Machava (33) og Olaf Moe Machava (3)

Hvor: Larvik

Hva jeg driver med: Sykepleierstudent

portrett-mona-og-olaf_367 (Foto: Privat)

Stilen min:

Vet ikke om vi har noe spesiell stil, men har nok mange forskjellige stiler. Jeg er veldig opptatt av at hjemmet skal reflektere personligheten min og prøver og innrede huset mitt rundt ting jeg er glad i.

TIng vi er spesielt glad i /fornøyd med i hjemmet:

Jeg er en «samler» og det bærer hjemmet mitt naturlig nok preg av. Huset bør reflektere personene som bor der, og det føler jeg at mitt hus gjør. Det er like mye i utvikling som jeg er og forandrer seg stadig litt, men stemningen forblir den samme. Jeg liker ting som har en historie som min bestefars gamle verkstedsbenk hvor han brukte å oppbevare skruer og spiker. Sammen med et fotografi av den franske fotografen Benoit Marquet er den en av flere skatter i mitt hjem. Jeg liker også veldig godt badet mitt, doen fikk jeg av et vennepar, og det knall turkise dolokket har blitt en av mine favorittting i huset.

Finalekandidat fra Trondheim

Hvem: Vibeke Langørgen er 40 år, jeg bor sammen med mannen min Bernt og barna Malene (18) og Magnus (10)

Hvor: En gård, Bengtgarden, på Byneset ca 15 minutters kjøretur fra Trondheim by.

Hva vi driver med: Jeg jobbet som markedssjef for en stor kjøkkenleverandør for inntil tre år siden. Da møtte jeg veggen og ble sykemeldt. Interiør er min store lidenskap. Fokuset på oppussing og bloggen min Bengtgarden.com har hjulpet meg.

Mannen min jobber til daglig innenfor brannsikring. Etter arbeidstid hjelper han med glede til på mine interiørsprell og prosjekter, selv om han av og til synes at det kan bli litt mye.

Se flere bilder fra huset i Trondheim her

Stilen vår:

Jeg har en godt blandet stil, og er egentlig ikke så opptatt av stiler. Det som er viktig for oss er at vi trives.

Vi er veldig glade i naturen og det litt røffe, noe jeg mener gjenspeiler seg i hjemmet vårt, med en god posjon industrielt . Jeg er aldri redd for å prøve meg litt fram og mikse.

Ting vi er spesielt glad i/fornøyde med i hjemmet:

Det er helt klart spisestua og kjøkkenet - her sitter vi rundt bordet og koser oss enten vi har besøk eller til kvelds. Dette er en unik spisestue, selv om kabeltrommel er blitt veldig populært.

Det gamle sorte skapet på spisestua fant jeg i kjelleren på kårboligen, fylt med gammel plommevin som bestemora til mannen min hadde laget.

Finalekandidat fra Karmøy

Hvem: Kjell (47), Julie-Kristin (40), Amanda (13), Tina (5)

Hvor: Bor i et tidligere sildemottak Kopervik på Karmøy

Hva vi driver med: Begge jobber i trykkeri

Se bilder fra huset på Karmøy her

Stilen vår:

Vi tar utgangspunkt i det vi har av hus, historie, beliggenhet og behov og setter dette sammen til en god balanse av gammelt og nytt, med designelementer.

TIng vi er spesielt glad i /fornøyd med i hjemmet:

Vi er blant annet fornøyd med Kjøpmannsdisken/TV-skapet. Den gir større fleksibilitet i innredningen og understreker litt av industribreget som er en del av husets historie.

Egentlig er vi godt fornøyd med både stuen, loftet, gangen og badet.

Finalekandidat fra Asker

Hvem: Vi som bor på i huset på Nesøya er Lene (32) og Kjetil (35) Rosseland Sømme, med barna (tvillingene) Oliver (1,5) og Leander (1,5) Rosseland Sømme.

Hvor: Vi bor i Asker på Nesøya. Opprinnelig er Lene fra Bergen og Kjetil fra Sandnes.

Hva jeg driver med: Jobber til daglig med Finans i et finansieringsselskap. Har også startet opp mitt eget firma som Boligstylist som heter Sømmes Boligstyling. Blogger på Sommerjentens Interiørhule.

Se bilder fra huset i Asker her

Lene_portrett_367 (Foto: Privat)

Stilen vår:

Stilen er personlig med ting som vi liker. Vi bor i et moderne hus med rene linjer, og derfor var det viktig for oss å få inn litt av det rustikke gamle for å bryte litt. Vi har både innslag av det grafiske, rustikke og moderne, og har brukt grove elementer som rust, treverk, «betong» og sparkel for å gjøre det litt mer personlig. Og så får jeg aldri nok av hodeskaller på for eksempel puter. Det er fordi de gir det røffe uttrykket.

Ting vi er spesielt glad i /fornøyd med i hjemmet:

Rommene vi er veldig fornøyd med er uteområdet, kontorplassen, stuen, spisestuen og soverommet vårt. Det er rom som har mange av de innslagene som vi liker og som presenterer stilen vår. I tillegg er vi veldig fornøyde med barnerommet, der vi har klippet ut et stort tre i tapet som vi har limt opp på veggen.

Finalekandidat fra Trøgstad

Hvem: Heidi Marie Skog Nielsen (42).

Hvor: Trøgstad i Østfold

Hva vi driver med: Både jeg og min mann er selvstendige næringsdrivende. Jeg driver en liten nettbutikk og jobber med redesign og snekring av interiør. Min mann driver med transport og paller.

Se bilder fra huset i Trøgstad her

Stilen min:

Landlig med en liten touch av egendesign, nostalgi og gjenbruk. Rustikt og søtt, men funksjonelt på samme tid.

Ting vi er spesielt glad i /fornøyd med i hjemmet:

Mannen min og jeg utfyller hverandre godt på det kreative området og har laget mange ting sammen som vi er både fornøyde med og stolte av.

Vi er glad i hele huset, men kanskje spesielt hagestuen som vi satte opp for ett par år siden. Den var meget kjærkommen, ganske enkelt fordi vi kan være ute tross regn. Ellers er kjøkkenet det mest brukte rommet her i huset, som i mange andre hjem. Det er vårt samlingspunkt og et sted vi trives godt.

Finalekandidat fra Vanylven

Hvem: Jorunn Fluevaag (37) og Nils Korneliussen (42).

Hvor: Flyttet fra Vennesla i sør til Vanylven i 2011.

Hva vi driver med: Vi jobber begge offshore.

Se bilder fra huset i Vanylven her

Stilen vår:

En blanding av noe gammelt, noe retro og litt «glam».

Vi prøver å skape alt selv med utgangspunkt i at vi har et gammelt hus fra 1906. Jeg liker at stilen følger huset fra ytterst til innerst, og at alle rom følger hverandre.

Ting vi er spesielt glad i/fornøyd med i hjemmet:

Ting jeg er spesielt glad i er alle de gamle rammene som en kan sette sammen i en miks. Jeg liker også veldig godt alle tingene vi har laget selv alt fra badromsinnredning til skap og så videre. Jeg er også veldig fornøyd med vaskerommet og det gamle mønsteret i flisene og skapene vi bygde der.

Finalekandidat fra Haugesund

Hvem: Siv Therese Josephsen (31) og Yngve Josephsen (34),Johanna (6), Eliah (3,5) og en liten jentebaby i magen som venter sin ankomst om noen uker.

Hvor: Haugesund

Hva vi driver med: Siv Therese er lærer og Yngve er salgsingeniør .

Ellers er familien glad i sport, fjell -og sjøliv.

Se bilder fra huset i Haugesund her

Familiebilde_367x244 (Foto: Privat)

Stilen vår:

Klassisk stil krydret med litt industrielle, røffe og rustikke elementer.

Ting vi er spesielt glad i/fornøyd med i hjemmet:

Stuen og kjøkkenet. Liker harmonien i farger og materialer. Klassisk hvitt kombinert med villsau-skinn, grått, sort og detaljer med sjel og historie.

Ellers er lekehytten den tingen vi er mest fornøyd med. Den har mannen min tegnet og snekret selv av nesten utelukkende resteplank og restemateriell. Vi synes den både er romslig og koselig å leke i for barna, samtidig som den harmonerer med huset og pynter opp hagen.

Finalekandidat i Lillestrøm

Hvem: Monica Bromseth, 36 år. Gift med Even og har barna Ludvig Thomas (5 år), og Milla Karlotte (3,5 år).

Hvor: Har totalrennovert tidligere Skjønnberg Landhandleri som ligger i Rælingen , like utenfor Lillestrøm. Da vi tok over boligen hadde den vært klubblokale for motorsykkelklubben Bandidos de siste 12 årene - noe den bar sterkt preg av.

Hva driver vi med: Jeg jobber som web-ansvarlig for interiørbutikken ZanZ som ligger i Lillestrøm, en jobb jeg fikk som en følge av at jeg startet en blogg om livet i Landhandleriet. Tidligere jobbet jeg som lærer og musikkterapeut, det er det jeg er uttdannet som. Even er lokomotivfører og handymann.

Monica kaller seg Karlotte i sin blogg: karlotteshjem.blogspot.com

Se bilder fra huset i Lillestrøm her

monica_367 (Foto: Privat)

Stilen vår:

Stilen vår tar utgangspunkt i at vi bor i et gammelt hus med all den sjel det fører med seg. Imidlertid var mye av det originale tatt bort, noe som gjorde at vi valgte en del mer moderne løsninger i form av glatte vegger og tak, men i kontrast mot de originale takbjelkene og tømmerveggene vi har valgt å beholde. Kontraster er den røde tråden i inredningen forøvrig.

TIng vi er spesielt glad i/fornøyd med i hjemmet:

Vi er spesielt glad i den åpne planløsningen med et stort kjøkkenet med tv-stue i nær tilknytning til stue og arbeidsplass. Ellers er vi veldig fornøyde med at huset ble slik vi hadde drømt om og forestilt oss. Av ting som betyr spesielt mye for oss er blant annet den gamle mintgrønne kjøkkenbenken fra min bestemor, den originale Karlotte, samt en del møbler som har en historie bak seg for oss i forhold til hvordan vi fikk tak i de.

Se alle hjemmene og stem på din vinner her