En Pennsylvania-kvinne er siktet for seks ulike lovbrudd etter angivelig å ha hacket skolen til sine barn og forbedret karakterene deres.

45 år gamle Catherine Venusto fra New Tripoli jobbet for Northwestern Lehigh School District fra 2008 og frem til april i fjor. Dermed har hun inngående kjennskap til skolenes datasystemer.

NORSKE FORHOLD: Elever slettet fravær på nettet

Sikret A+ til sønnen

Mødre er gjerne litt overbeskyttende på barnas vegne, og med to barn i det samme skoledistriktet ble det til slutt for vanskelig for henne å holde fingrene av fatet:

Da datteren strøk i et fag i juni 2010, endret hun karakteren F til «M» – kort og godt betyr at det er medisinske grunner til at faget ikke er bestått. Og i februar i år, nesten et år etter at hun sa opp sekretærjobben for å begynne i et annet skoledistrikt, endret hun sønnens 98 til 99 – et poeng under 100 og full score. Det tilsvarer A+.

Onsdag ettermiddag ble hun dratt for retten i Lehigh County og presentert for siktelsen.

– Hun har brutt seg inn i tre datasystemer, og hun har på et punkt lest eposten til minst ti personer, sier inspektør Jennifer Holman i Northwestern Lehigh School District.

110 karaktersnokinger

Til ABC News forteller Holman at hun først innså at noe var galt da en lærer spurte hvorfor overinspektøren var loggført i hennes digitale karakterprotokoll. Da inspektøren fortalte at hun aldri hadde logget inn der, begynte skoleledelsen og delstatspolitiet å lete etter en hacker.

Det viste seg at overinspektørens passord ble brukt 110 ganger for å logge inn i karaktersystemet. Venusto skal videre ha lest epost og logget seg på en server full av personalopplysninger.

– Vi vil understreke at dette ikke rammer barna til Venusto. Vi vil fortsette å hjelpe og støtte dem så godt vi kan, sier Holman.

Moren deres risikerer nå 42 år i fengsel og en bot på spinnville 545.000 kroner.

LES OGSÅ: Lovte gode karakterer i bytte mot sex