Dalglish fikk ikke fortsette som Liverpool-manager etter å ha ledet klubben til en skuffende åttendeplass på tabellen forrige sesong.

LES OGSÅ: Suárez med oppsiktsvekkende intervju: – Manchester United arrangerte Evra-saken

Angriperen Luis Suárez ble i løpet av sesongen funnet skyldig i å ha kommet med rasistiske tilrop mot Manchester Uniteds forsvarsspiller Patrice Evra i en kamp på Anfield i oktober i fjor.

Det engelske fotballforbundet (FA) ga Suárez en straff på åtte kampers utestengelse og omlag 400.000 kroner i bot for episoden.

— Klubbeier John Henry har åpenbart sett på Suárez-saken og har nok sett at denne saken ikke ble håndtert på riktig vis

Kenny Dalglish fikk imidlertid sterk kritikk for sin håndtering av saken. «King Kenny» nektet hele tiden nektet for at Suárez kunne være skyldig og ville ikke beklage oppførselen - selv etter straffen fra FA.

Etter at Suárez ikke tok Evra i hånden i returkampen på Old Trafford i februar, måtte Liverpool-eier John Henry ha samtaler med både Suárez og Dalglish i et forsøk på å legge saken død, skriver The Guardian.

Men den omstridte rasisme-saken lever videre.

– Saken fikk Kenny sparket
Nå sier Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson at han tror Kenny Dalglishs håndtering av den mye omtalte Suárez/Evra-saken var en medvirkende årsak til at «King Kenny» måtte forlate managerjobben på Anfield.

– Jeg ble ikke overrasket over at Kenny måtte gå, sier Sir Alex Ferguson til pressen i Durban i Sør-Afrika.

– Klubbeier John Henry har åpenbart sett på Suárez-saken og har nok sett at denne saken ikke ble håndtert på riktig vis. Det var en ufin sak og det ha vært en årsak til at Kenny ikke fikk fortsette, sier Ferguson til The Guardian.

LES OGSÅ: Luis Suárez sier unnskyld etter Evra-episoden

Luis Suárez og Patrice Evra (Foto: Jon Super/Ap)

– Folk i klubben er sikre på at Manchester United arrangerte denne saken mot meg for å få meg ut av laget, og stoppe Liverpool.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– United arrangerte saken
Suárez hevdet nylig i et oppsiktsvekkende intervju at «Manchester United arrangerte Evra-saken».

– Folk i klubben er sikre på at Manchester United arrangerte denne saken mot meg for å få meg ut av laget, og stoppe Liverpool. I England har Manchester United stor politisk innflytelse, og det må en respektere, og bare holde munn, fortalte blant annet Suárez.

Sir Alex Ferguson har fått med seg uttalelsene til Liverpool-spissen og reagerer sterkt på påstandene.

– Denne saken blir aldri lagt død dersom Suárez fortsetter å snakke og skape overskrifter om den, slår Ferguson fast.

PS: Dalglishs erstatter, Brendan Rodgers, har uttalt at han ikke kommer til å kommentere saken og at tiden for lengst er inne for å slutte å snakke om Suárez/Evra-episoden fra forrige sesong. Liverpool og Manchester United møtes igjen i den femte runden av den kommende Premier League-sesongen. Slaget står 23. september på Anfield.