31-åringen, som er regnet som en av de beste golferne som aldri har vunnet en majortittel, lå nemlig an til å kunne bli den første noensinne som går en 62-runde i major-sammenheng.

Fornøyd
Men i stedet for å slå den nødvendige birdien på siste hull, endte han opp med en bogey. Det gjorde uansett at han er alene i tet, ett slag foran trioen Nicolas Colsaerts, Zach Johnson og Paul Lawrie etter første dag.

– Det er et ganske vanskelig hull, selv uten vind. Jeg prøvde å være smart, men ga meg selv for mye jobb. Uansett tåler jeg en bogey her og der. Bare å ikke komme i trøbbel var bra, sa australieren.

Woods med i toppen
Alene på 66 slag var amerikaneren Brandt Snedeker, mens hele åtte spillere endte tre slag under par, deriblant Tiger Woods, regjerende US masters-vinner Bubba Watson og verdenstoer Rory McIlroy.

Woods ledet etter sju hull, og han er langt fra ute av kampen om karrierens 15. majortittel. – Gresset er litt tregt her, så jeg må treffe puttene litt hardere. Jeg var veldig nær et par ganger, men traff bare én fra langt hold. Det må jeg endre, sa golfstjernen.

(©NTB)