Tirana - Aalesund 1-1

Guttene fra Ålesund fikk med seg et sterkt resultat fra første kamp i andre kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Perlescoring av Tremaine Stewart sørget for 1-1.

Les også: Rosenborg dummet seg ut i Europaliga-kvaliken

Utsatt for rasisme
Dermed fikk de oransje med seg et meget sterkt resultat fra Albania, i en kamp som dessverre ble sterkt skjemmet av rasistiske tilrop mot Stewart, som fikk hevnet seg med sin flotte scoring.

Ifølge smp.no fikk AaFK-spilleren en solid pipekonsert hver gang han var borte i ballen. Det ble kastet flasket mot ham og tilskuerne lagde apelyder.

Med 20 minutter igjen av kampen ble det kastet flasker mot Hugues Wembangomo da han skulle ta et innkast, og det ble en pause i spillet. Tiranas keeper ble tilkalt for å roe ned hjemmesupporterne.

– Det var noen småtøffe situasjoner på høyresiden, og da var det en del av Tirana-publikumet som hev ned noen flasker mot våre spillere. I tillegg kom det lyder fra publikum mot våre mørke spillere. Dette var lyder som alle oppfattet som rasistiske. Det er det ingen tvil om, sier AaFK-direktør Henrik Hoff til tv2.no.

Les også:Tromsø med sterk kamp i Slovenia
Les også: Molde knuste latvisk motstand

– Dette syntes ikke vi i Ålesund er noe bra i det hele tatt, og det er veldig leit og trist at det skjer. Vi tar sterk avstand fra dette, men det er dessverre noe som skjer nede i Europa, fortsetter Hoff.

Rapporteres til Uefa
Nå vil de rapportere rasismen til Uefa.

– Etter kampen ba jeg bare spillerne om å gå inn i garderoben, og fortalte dem at dette blir rapport inn til Uefa. Dommereobservatørene la også merke til dette underveis i kampen, og vi kommer selvfølgelig til å levere inn en klage. Dette kommer til å få konsekvenser for Tirana, sier han.

Hjemmelaget i føringen
Kampen åpnet friskt fra begge lag i Tirana, men det var hjemmelaget som fikk det første målet. Vakkert raid ned langs høyrekanten, og ballen ble slått vakkert 45 grader ut til Mirel Cota som bredsidet ballen hardt i mål bak en sjanseløs Grytebust.

Resten av førsteomgangen var preget av høyt tempo fra begge lag, og både AaFK og Tirana hadde flere sjanser til å score. Men det ble ingen flere scoringer de første 45 minuttene.

Vakker scoring
Andreomgangen startet som den første gjorde, og kampen fortsatte i et høyt tempo. Etter 57 minutter kom den forløsende scoringen for Kjetl Rekdals mannskap.

Tremain Stewart curlet ballen vakkert i stolpen og inn i nota fra omtrent 16 meter.

KJETIL REKDAL (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)