Rosenborg-Ordabasy 2-2

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg rotet vekk en 2-0-ledelse og spilte 2-2 hjemme mot Ordabasy fra Kasakhstan i Europaliga-kvaliken. Dermed gikk trønderne fra et godt til et elendig utgangspunkt i Europaligaen.

– Det var forferdelig dårlig av oss. Det er noe som ikke skal skje. Vi snakket i pausen om å gå ut og få det tredje målet, men når vi presterer en så dårlig andreomgang så kan de scoret uansett hvilket nivå vi møter lag på, sier Stefan Strandberg til tv2.no.

Trener Jan Jönsson var naturlig nok ikke spesielt fornøyd han heller.

– Det som gjør at det svinger i andreomgangen og som jeg ikke liker er vi er altfor unøyaktige med ball. Det skiller mye fra prestasjonene vi har hatt i det siste, sier RBK-trener Jan Jönsson til tv2.no

Les også: Aalesund-spillere utsatt for rasisme i Europaliga-kvaliken

– Det var vår egen feil
– Dere ledet 2-0 og så raknet det. Hva skjedde?

– Nei, det kan du spørre om. Det var vi som styrte kampen i begynnelsen av andre omgang og vi som skapte de store målsjansene. Da vi ikke satte nummer tre så levde kampen for deres del, og siden vi var unøyaktige fremover så fikk vi kontringer mot oss og ble straffet. Også føles det veldig unødvendig at det siste sparke på ballen var utligningen. Men det var vår egen feil, og vi har en mulgihet til å rette på dette om en ukes tid, sier Jönsson.

– Hvordan skal dere gjøre det?

– Da skal vi være bedre i pasningsspillet, tilbake der vi har vært. Er vi bedre i det så gir vi ikke motstanderne så gode muligheter til å kontre på oss som de hadde i dag.

Les også: Tromsø med sterk kamp i Slovenia

Dockal-dobbel
Borek Dockal sørget for 1-0-ledelse etter 33 minutter. Markus Henriksen la ballen ut på 16-meteren fra høyrekanten, og tsjekkeren hamret ballen forbi Ordabasy-keeperen.

Dockal fikset også straffe på overtid i første omgang da han ble meid ned av en Ordabasy-forsvarer, og han tok selv straffen og sørget for 2-0.

Rotet vekk ledelsen
Men da Rosenborg så ut til å være på vei mot et godt resultat kom bortemålet som ikke skulle komme. Gjestene la inn fra høyrekanten og Roman Pakholiuk headet inn et reduseringsmål for kasakhstanerne.

Og verre skulle det bli: på overtid utlignet gjestene da Daniel Örlund ga retur på et frispark.

Mansour Gueye var raskest på labben og hamret returen i mål.

Dermed endte det 2-2 og trønderne har nå et knalltøft utgangspunkt mot laget som forrige sesong endte på 6. plass i den kasakhstanske ligaen.

Artikkelen oppdateres!